Bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle werken zes Oekraïners, onder wie (van links naar rechts) Valentin Borozdych (waskeuken), Iryna Finkova (patisserie) en Yuliana Turuk-Mamedova (patisserie).
Volledig scherm
PREMIUM
Bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle werken zes Oekraïners, onder wie (van links naar rechts) Valentin Borozdych (waskeuken), Iryna Finkova (patisserie) en Yuliana Turuk-Mamedova (patisserie). © Frans Paalman

Oekraïners werken keihard, zeuren nooit en geven economie mini-boost: ‘Voorbeeld voor onze jongeren’

Ze werken bij de Librije, McDonald’s, Julianatoren en hotels in deze regio: Oekraïense vluchtelingen. Werkgevers lopen met hen weg, want ze werken keihard en zeuren nooit. ,,Als Nederlandse jongeren net zo’n werkmentaliteit hadden, was er een minder groot personeelsprobleem.”

17 reacties

 • M Van Deventer

  2 maanden geleden
  Interessant te lezen dat de economen Hammer en van Rossum aangeven dat de horeca meer moet betalen. Ik lees echter ook veel artikelen waarin er gemopperd wordt dat de horeca zo duur is geworden. Waar zou "de horeca" dat na 2 jaar "sluiting" van moeten betalen? (Kom niet aan met de compensatieregeling, dat was een beperkte regeling in de hoop personeel vast te kunnen houden)
 • Henry Hammer

  2 maanden geleden
  Als o.a de horeca beter zouden betalen dan zouden zei minder problemen hebben om personeel te krijgen nu met de Oekraïners die zeuren nog niet komt nog wel als ze zien hoe zei uitgebuit worden
 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  Niet alleen zeurende jongeren. Menig oudere klaagt. We zijn een zeurvolk geworden.
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ L. de Kock, dat is symptomatisch voor Nederland anno 2022. Overal over lopen te klagen en zeuren.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Ik ken nog wel een categorie mensen die graag willen werken, maar daarin door wet- en regelgeving worden belemmerd. Statushouders die ik ken zouden wel willen werken, zowel als vrijwilliger als betaald. Een bijkomend voordeel zou kunnen zijn dat zij dan sneller Nederlands leren spreken. Nu krijgen ze wel een aantal uren les, maar dat is meer op schriftelijk dan mondeling taalgebruik gericht. Het omgekeerde zou regel moeten zijn, want nu kennen ze vaak heel normale woorden niet .
 1. SV Urk slikt tweede nederlaag op rij, DVS’33 herstelt zich van tik in derby en HHC nadert koploper tot een punt
  Liveblog

  SV Urk slikt tweede nederlaag op rij, DVS’33 herstelt zich van tik in derby en HHC nadert koploper tot een punt

  SV Urk had na de 3-0 nederlaag bij ASWH wat recht te zetten. In de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys ging het echter opnieuw mis voor de ploeg van Gert-Jan Karsten. Ook Berkum beleefde, ondanks een late gelijkmaker, een teleurstellende middag. Viel er dan helemaal niets te vieren voor onze clubs? Gelukkig wel. DVS’33 herstelde zich van de verliespartij tegen VVOG en HHC Hardenberg boekte haar vijfde zege van het seizoen.