Marjolijn Rhee, initiatiefneemster van Natuurlijk Ommen en Bezoekerscentrum Ommen zag de animo voor vakanties in Ommen al stijgen.
Volledig scherm
Marjolijn Rhee, initiatiefneemster van Natuurlijk Ommen en Bezoekerscentrum Ommen zag de animo voor vakanties in Ommen al stijgen. © Natuurlijk Ommen

Ommen en Putten zeer populaire kleine reisbestemmingen op Google

De stad Ommen en het dorp Putten worden door Holidu, een zoekmachine voor vakantiehuizen, gezien als zeer populaire kleine reisbestemmingen op Google. Alleen Zandvoort deed het beter. Het bedrijf deed onderzoek naar de meest gezochte kleine plaatsen in het land in maart 2020 en kwam met een Top 30. 

 1. Mini Oranje Museum Deventer tóch een klein beetje open: ‘Wil je de dag goed aftrappen met oranjebitter?’
  PREMIUM
  VIDEO

  Mini Oranje Museum Deventer tóch een klein beetje open: ‘Wil je de dag goed aftrappen met oranjebit­ter?’

  Het is nog vroeg als Ben van Someren en zijn partner, Gerd Steenhuis, al druk in de weer zijn voor hun delicatessenwinkel De 3 Ridders, aan het Lamme van Dieseplein in Deventer. Borden, schaaltjes, schilderijen, oranjebitter. Je kan het zo gek niet bedenken, maar allerlei verschillende collectorsitems van het koningshuis worden uitgestald. Voor het tweede jaar op rij kan het Mini Oranje Museum niet open, maar daar heeft Ben wat op bedacht.
 2. Geen spoor van euforie in Salland
  PREMIUM
  column

  Geen spoor van euforie in Sal­land

  In de ochtendkrant na Koningsdag las ik op mijn pas aangelegde terras van ons chalet dat Bevrijdingsdag dit jaar niet op 5 mei zou vallen, maar op deze dag, 28 april. Een week eerder. De terrassen gingen weer open en ‘de mensen zijn euforisch’ vertelden een paar uitbaters. Onder wie eentje uit Eibergen die vanwege de oplopende besmettingsaantallen zijn terrasstoelen en -tafeltjes juist níet had klaargezet. Die uitbater ging de euforische horden die om twaalf uur zijn terras zouden bestormen, trotseren. Nu ligt Eibergen bij mijn weten in de Achterhoek en daar woont een volk dat, ook bij mijn weten, alleen kats noar de klote goat bij de Zwarte Cross. Voor een terrasje meer of minder tussen 12 en 18 uur kum’n ze de trekker nie oaf.
 1. Video van de Dag | Zit er ineens een alligator bij je voordeur... ‘Ga weg daar!’ ‘Ik heb een geweer’
  Play

  Video van de Dag | Zit er ineens een alligator bij je voordeur... ‘Ga weg daar!’ ‘Ik heb een geweer’

  5 mei
 2. Say yes to de bruidsjurken bij de kringloop: gloednieuw voor een prikkie
  Play

  Say yes to de bruidsjur­ken bij de kringloop: gloednieuw voor een prikkie