De nieuwe coronamaatregelen zorgen er voor dat Michiel de Groot, voorzitter van de ondernemersvereniging Kampen, de mondkapjes weer uit de kast heeft gehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe coronamaatregelen zorgen er voor dat Michiel de Groot, voorzitter van de ondernemersvereniging Kampen, de mondkapjes weer uit de kast heeft gehaald. © Freddy Schinkel

Ondernemers bang voor minder klanten met herinvoering mondkapjesplicht: ‘Ze zijn verschrikkelijk’

Met een mondkapje op winkelen en vaker je coronatoegangsbewijs laten zien. Het is een greep uit de maatregelen die het kabinet vanavond bekend heeft gemaakt. Veel ondernemers in de regio bereiden zich voor op het nieuwe pakket aan maatregelen: van QR-codes tot, wederom, het gebruik van mondkapjes in winkels.  De reacties lopen uiteen van ‘verschrikkelijk’ tot ‘wat moet, dat moet.’

17 reacties

 • Barbera ten Have

  3 maanden geleden
  Wat een ophef toch weer over die mondkapjes. Woon sinds kort in Frankrijk en daar is het mondkapje dragen nog steeds van toepassing Iedereen draagt het en geen gemopper. Je kan overal een punt van maken, maar het is voor ons allemaal beter.
 • A.J. Tijhuis

  3 maanden geleden
  Als iedereen maar blijft schreeuwen "dat wil ik niet", geen mondkapje, geen QR code, geen afstand, geen vaccinatie, komen we niet verder. dan zal dit virus bovenmatig rond blijven waren en komen we nooit in "het oude normaal", niet onze vrijheid terug. Als iedereen nou eens positief naar de maatregelen gaat kijken en zijn best gaat doen om iets te proberen, komen we hier misschien nog een keer uit. Ook de media mag wel eens iets minder aandacht besteden aan al het negatieve meningen.
 • Andreas Hagedoorn

  3 maanden geleden
  Quote: "Waarom zij de ziekenhuizen niet gewoon dankbaar voor al die extra klandizie? Dit is toch een beetje als de slager die zeurt dat ie tevel biefstukken verkoopt. Marktwerking wilden ze toch? Kom op dan! Uitbreiden, de klanten komen vanzelf. Of gaat dit toch niet over zorg maar over controle?" Reactie: zo zie je maar weer dat marktwerking grotendeels een wassen neus is geweest, omdat het nu half half is. De overheid bepaalt nog steeds de richtlijnen.
 • Chris Kruiper

  3 maanden geleden
  @E Goedhart Jij zegt: "Wie in mondkapjes gelooft, zoals wij die gebruiken, gelooft ook in kaboutertjes.". Mondkapjes helpen gewoon, dat is al lang wetenschappelijk bewezen. De vraag hoeveel het helpt is een andere dan, de vraag of het 100% helpt. De standaard mondkapjes houden niet 100% tegen, maar voorkomen per definitie dat een deel van het virus zich verspreidt. Hoe beter het kapje, hoe beter het tegen houdt. Daarnaast is het gebruik van belang.
 • Gerrit Snel

  3 maanden geleden
  Heel bijzonder dat mensen nog steeds niet door hebben dat het hele beleid rond de QR code wankelt als een malle. Je kunt nog steeds besmettelijk zijn, en tevens (ernstig)ziek worden, als je gevaccineerd bent. Mocht je positief getest worden dan blijft je QR code geldig en mag je overal naar binnen. Als je dat niet vreemd vindt!! Ondanks dat je je veilig voelt met een prikje en lekker de kroeg induikt kun je gewoon mensen besmetten (met en zonder vaccin) soms zonder dat je het door hebt.
 1. KAART | Driekwart Oost-Nederland kleurt donkerrood, wel minder patiënten in ziekenhuis
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Driekwart Oost-Nederland kleurt donkerrood, wel minder patiënten in ziekenhuis

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in de afgelopen 24 uur gemeld is, ligt flink hoger dan gisteren. In het afgelopen etmaal zijn er in Oost-Nederland 2429 personen positief bevonden op het coronavirus. Het forse aantal nieuwe besmettingen is ook duidelijk zichtbaar op de coronakaart. Bijna driekwart van Oost-Nederland komt vandaag uit boven de 100 positieve coronatests per 100.000 inwoners.