Arnold Schlundt Bodien, eigenaar van het filiaal van Simon Levelt in Apeldoorn, is natuurlijk trots op zijn zaak. Maar hij voelt zich wat ongemakkelijk met zijn succes terwijl collega-ondernemers zo zwaar onder corona lijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Arnold Schlundt Bodien, eigenaar van het filiaal van Simon Levelt in Apeldoorn, is natuurlijk trots op zijn zaak. Maar hij voelt zich wat ongemakkelijk met zijn succes terwijl collega-ondernemers zo zwaar onder corona lijden. © Maarten Sprangh

Ondernemers hebben last van successchaamte: ‘Er zijn zoveel collega’s die hun omzet zagen wegvallen, dan ga ik ze niet de ogen uitsteken’

Het midden- en kleinbedrijf boekte in het afgelopen coronajaar ruim 9 procent meer winst dan in 2019, werd vorige week bekend. Maar ondernemers die het toch nog goed deden, lopen daar niet graag mee te koop. Er blijkt sprake van successchaamte, ontdekte RegioBank in een onderzoek. ,,Ik ga nu echt niet rondroepen dat het zo goed met mij gaat, terwijl collega-ondernemers om mij heen het zo zwaar hebben.”

2 reacties

 • Stoel

  2 maanden geleden
  na zo,n gratis stuk in de krant hoeft hij ook niet meer te adverteren
 • E. Bosma

  2 maanden geleden
  Omdat hij zich ongemakkelijk voelt, doet hij z’n verhaal in krant, met naam en foto. Hoe geloofwaardig wil je zijn?
 1. Met wat meer draaiuren en personeel heeft De Galantijn in Zutphen zeker potentie
  PREMIUM

  Met wat meer draaiuren en personeel heeft De Galantijn in Zutphen zeker potentie

  Een jaar geleden, vlak voor de coronaperiode, namen Niels Buiting en Michiel de Rooy Restaurant De Galantijn, een begrip in Zutphen, over. De Frans-georiënteerde keuken wordt voortgezet en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de seizoenen en streekproducten. Naast een drie tot zeven gangen verrassingsmenu staan er enkele klassieke gerechten op de kaart. Maar als we zo naar onze buren kijken, laat iedereen zich graag verrassen.
 2. 
Opnieuw wethouder onder vuur in Epe: ‘dubbele pet’ van Aalbers is voer voor rechter
  PREMIUM

  Opnieuw wethouder onder vuur in Epe: ‘dubbele pet’ van Aalbers is voer voor rechter

  Na de opgestapte Robert Scholten ligt opnieuw een wethouder onder vuur in Epe. Jan Aalbers wordt ervan beticht een onaanvaardbare dubbelrol te hebben gespeeld bij de verkoop van het pand op bedrijventerrein Kweekweg waarover eerder dit jaar Scholten struikelde. Parttime-wethouder Aalbers staat tevens op de loonlijst bij onderwijsinstelling RSG, dat daar samen met Aventus een school vestigde. Burgemeester Tom Horn is een vooronderzoek gestart.