Docenten met klachten moeten thuisblijven in afwachting van een coronatest. (Foto ter illustratie)
Volledig scherm
PREMIUM
Docenten met klachten moeten thuisblijven in afwachting van een coronatest. (Foto ter illustratie) © Emiel Muijderman

Onderwijs wapent zich tegen uitval tijdens coronaherfst: ‘Dit is nog nooit eerder gebeurd’

Het onderwijs kijkt met vrees naar de naderende ‘coronaherfst’. Als gevolg van de drukte in teststraten zijn leerkrachten met klachten tot wel vijf werkdagen niet beschikbaar. Het beroep op de invalpool is nu al ongekend hoog. Om tijd te winnen testen scholen in Harderwijk en Dronten sinds deze week via een commercieel lab.

 1. Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken
  Liveblog

  Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken

  Rohda Raalte boekte vorige week nog een klinkende zege op Alcides, maar kreeg vandaag op bezoek bij SJC een flinke dreun te verwerken. De ploeg uit Noordwijk won met liefst 7-1. Ook Heino is er niet in geslaagd het goede resultaat uit de eerste wedstrijd na de winterstop een passend vervolg te geven, terwijl de ontmoeting tussen Alcides en Westlandia voortijdig werd gestaakt. In 2J deed SC Emmeloord uitstekende zaken door EMMS te verslaan.
 2. DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur
  Liveblog

  DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur

  SV Urk beleeft een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. De ploeg van Gert-Jan won vorige week al van Sportlust’46 en was vanmiddag ook te sterk voor VVOG. SC Genemuiden heeft eveneens drie punten mogen bijschrijven, terwijl HHC Hardenberg op bezoek bij Quick Boys twee dure punten liet liggen en DVS’33 nóg langer moet wachten op een zege. Met de Kamper derby tussen Go-Ahead en DOS kreeg deze speeldag nog een lekker toetje.