Een antigeensneltest bij de kassa van drogisterij Etos. Minister voor Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft aangekondigd dat mensen op korte termijn makkelijk via een apotheek of drogist aan een zelftest voor het coronavirus moeten komen. De AOb wil dat er nu al sneltesten voor docenten beschikbaar komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een antigeensneltest bij de kassa van drogisterij Etos. Minister voor Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft aangekondigd dat mensen op korte termijn makkelijk via een apotheek of drogist aan een zelftest voor het coronavirus moeten komen. De AOb wil dat er nu al sneltesten voor docenten beschikbaar komen. © Rob Engelaar

Onderwijsbond Oost-Nederland pleit voor sneltesten om quarantaine docenten en leerlingen te verkorten

De Algemene Onderwijs Bond (AOb) Oost-Nederland wil dat scholen gebruik mogen maken van sneltesten, zodat docenten en leerlingen zo kort mogelijk in quarantaine hoeven te blijven. Van de basisscholen in Nederland heeft 43 procent al klassen naar huis moeten sturen. ,,Qua opvang thuis is dit steeds lastiger te regelen”, zegt Nicole ter Harmsel, hoofdbestuurder bij de onderwijsbond.  

 1. Run op vouchers voor corona-omscholing: Harriët en Bastiaan verloren hun baan en gooien het roer om
  PREMIUM

  Run op vouchers voor corona-omscholing: Harriët en Bastiaan verloren hun baan en gooien het roer om

  Regio Zwolle biedt mensen die door corona hun baan kwijtraakten omscholingsvouchers en daar is een ware run op: sinds juli zo’n 1400 aanvragen. De regio breidt de regeling nu uit. Harriët Vijsma uit Nunspeet (werkte in theater, wordt nu uitvaartverzorgster) en Bastiaan Berghuis uit Ommen (was kok, wordt docent) maakten er al gebruik van en zijn dolgelukkig. ,,Ik doe nu wat ik het liefst doe.”
 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis