Hagelbui.
Volledig scherm
Hagelbui. © Angeliek de Jonge

Onstuimig herfstweer op komst, vannacht pittige buien in Oost-Nederland

Felle windstoten en regen zijn voor vandaag voorspeld. Herfstweer dus. Vanmiddag zullen er in een deel van het land stevige buiten vallen. In Oost-Nederland merken we dat pas vanavond en vannacht, dan worden hier zware buien verwacht.

 1. ‘Liefde voor de natuur ontwikkelen’ staat voor op bij de Natuurwerkdag, maar de extra handen zijn ook meer dan welkom
  PREMIUM
  update

  ‘Liefde voor de natuur ontwikke­len’ staat voor op bij de Natuurwerk­dag, maar de extra handen zijn ook meer dan welkom

  Zagen, bollen planten of boompjes en struiken verwijderen, honderden vrijwilligers staken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag. Niet alleen goed om de liefde voor de natuur te ontwikkelen, maar ook hard nodig. ,,Ons budget is niet toereikend voor al het onderhoud’’, zegt boswachter in het Kuinderbos Harco Bergman.
 2. ‘Dierenleed’ bij Stichting Wroetstal uit Epe, maar deskundigen twijfelen: ‘Context ontbreekt’
  PREMIUM
  video
  12

  ‘Dierenleed’ bij Stichting Wroetstal uit Epe, maar deskundi­gen twijfelen: ‘Context ontbreekt’

  Bijtsporen aan staart en oren, navelbreuken, kreupele varkens: Stichting De Wroetstal uit Epe is in opspraak geraakt. Camerabeelden laten volgens dierenwelzijnsorganisatie Ongehoord misstanden zien bij twee varkensstallen. De Dierenbescherming neemt het hoog op, maar wil de ernst eerst onderzoeken. Gedragsbiologe Inonge Reimers van Wageningen Universiteit twijfelt. ,,Iedere context ontbreekt.”