Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Shutterstock

Ook zo slecht geslapen? Het wordt komende nacht nog warmer

Grote delen van ons land hebben de eerste tropennacht erop zitten. Op verschillende plaatsen daalde de temperatuur niet beneden de 20 graden.  Komende nacht wordt het nog warmer, is de voorspelling van Weeronline.

Het warmst was het afgelopen nacht bij Rotterdam, daar werd het niet kouder dan 20,5 graden. Dit is een evenaring van het record. Op 30 juni 1957 werd ook een minimumtemperatuur van 20,5 graden gemeten. In De Bilt was het afgelopen nacht 19,2 graden op het koudste moment. Het record staat 19,4 graden en werd gemeten op 27 juni 1947.

Warme deken

Deze regionale warmterecords hebben we volgens Weeronline  te danken aan de wolkenvelden die afgelopen nacht over het land trokken. De bewolking werkte als een deken waardoor de warmte van zondag lang bleef hangen. Vanmiddag wordt het op grote schaal tropisch, verwacht het weerbureau. Hierdoor blijft het vanavond nog lang erg warm en wordt het zeker niet kouder dan afgelopen nacht. De hoge minimumtemperaturen zullen vrijwel zeker als record de boeken in gaan.

Vannacht nog warmer

Komende nacht zal nog warmer verlopen met regionaal ruim 20 graden en lokaal ruim 21 graden. In de steden is het nog warmer en is de warmte bijna niet uit de huizen te krijgen. Ook dan zijn er wolkenvelden. Ondanks dat het komende nacht warmer wordt zal de warmte mogelijk niet als recordhoge minimumtemperatuur worden geregistreerd. In de zomer wordt de minimumtemperatuur in de periode tussen 02.00 uur ‘s nachts en de daaropvolgende nacht om 02.00 uur gemeten. Doordat het morgen aan het begin van de nacht koeler wordt kunnen officiële records uitblijven.

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.