Duizenden statushouders wachten op een woning in Oost-Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden statushouders wachten op een woning in Oost-Nederland. © Ruben Schipper Fotografie

Oost-Nederland komt duizenden woningen te kort voor statushouders

kaartDe regio waar de Stentor verschijnt heeft een tekort van 3200 woningen voor de huisvesting van statushouders. Vooral in onze grote steden is het gebrek aan woonlocaties nijpend, blijkt uit cijfers van de rijksoverheid.

17 reacties

 • mannita sierink

  9 maanden geleden
  statushouders! asielzoekers! vluchtelingen! uitgeprocedeerden! veilige landers!! illegalen!! .......... wat te zeggen van onszelf? onze kinderen? is er nog plek voor de hollander?
 • henk hartog

  9 maanden geleden
  Klopt, TE kort aan huurwoningen voor m'n dochter die al 7 jaar wacht EN elke week reageert op woningnet op een huurwoning. OOK jouw dochter / zoon wachten al jaren. Is wat hé beste mensen
 • Henk Gieteling

  9 maanden geleden
  De woningbouwverenigingen investeren minder door de omstreden verhuurdersheffing. Door die af te schaffen wordt het bouwen van betaalbare sociale huurwoningen weer aantrekkelijk. Lijkt me een beter antwoord op de woningnood dan in polonaise achter Wilders' ideeën aan te lopen.
 • F. Graf

  9 maanden geleden
  Niet alleen de woning nood neemt toe, maar ook de verzorgingsstaat gaat op deze wijze kapot.
 • N. Leusink

  9 maanden geleden
  Decennia lang is er al woningnood. De meeste burgers van Nederland vonden het geen probleem omdat ze er geen last van hadden en stemden op al die politieke partijen die het uit eigen belang in stand hielden. Nu ze er zelf last van hebben vindt men het opeens schandalig. Kortom de burgers hebben decennia lang gestemd voor dit beleid. Dus niet zeiken.