Volledig scherm
Toeschouwers juichen en zwaaien naar de geallieerden tijdens de intocht van de bevrijding van Nederland. © ANP

OPROEP: Deel uw bevrijdingsverhaal met de Stentor

75 jaar vrijheidIn 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. De Stentor staat daar het komende jaar uitgebreid bij stil. En daarbij hebben we uw hulp nodig.

In september is het 75 jaar geleden dat in Zuid-Nederland de bevrijding begon. Boven de rivieren wachtte nog een lange oorlogswinter voordat de geallieerden onze regio bevrijdden. De Stentor zoekt ooggetuigen die hierover kunnen vertellen, of kinderen van hen of nabestaanden. Ook zoeken we foto’s en/of filmbeelden.

We zijn op zoek naar bijzondere bevrijdingsverhalen, maar ook de kleine persoonlijke geschiedenissen horen we graag. Verhalen over warme banden met bevrijders, verzet, collaboratie, terugkeer uit kampen/Arbeitseinsatz zijn welkom, evenals liefdesverhalen en heldenverhalen.

Mail uw bijdrage naar bevrijdingsverhalen@destentor.nl of bel onder kantoortijden met 06-22905732.  

  1. Hoe homovriendelijk zijn onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe homovrien­de­lijk zijn onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’