Als senioren al een smartphone hebben, zijn ze niet altijd in staat er nieuwe apps op te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Als senioren al een smartphone hebben, zijn ze niet altijd in staat er nieuwe apps op te zetten. © ANP

Ouderen vol vragen over verplichte QR-code: ‘Dit wordt een regelrechte ramp’

Waar haal je de QR- code vandaan, heb ik hem nodig als ik al tweemaal ingeënt ben en op welke plekken heb ik de QR- code nodig? Ouderenbonden in de regio worden overspoeld met vragen van senioren over de nieuwe coronamaatregel van de overheid om de QR- code te laten zien op plekken als horecagelegenheden. 

15 reacties

 • M Van Deventer

  1 jaar geleden
  Fijn dat deze ouderenorganisaties zo in oplossingen denken. Daarnaast zou ik graag een onderbouwing van deze enorme aantallen ouderen zien. We zijn hier nogal goed in het zien van "beren op de weg" zeker als iemand anders, de Overheid, ze moet oplossen. Ik ben niet meer de jongste maar ik schat zo in dat de groep die "fysiek geen getallen meer kan intypen", geen enkele hulp in de buurt heeft en toch naar bijvoorbeeld de horeca wil niet zo heel groot is.
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  Mevr die rijk Als pensionado gebruik al meer dan 2 jaar geen contant geld meer. Dus betaal met je mobiel. En stop met klagen
 • Inge

  1 jaar geleden
  Vandaag ook even met mijn moeder haar QR code gedownload en geprint. Ja, ze had wel wat hulp nodig, wist zelf niet precies WAAR je de papieren versie kon aanvragen en printen. Wel lastig voor ouderen die weinig hulp in hun omgeving hebben... Misschien daar op plekken waar ouderen komen wat extra aandacht aan besteden? Gezondheidscentra, bushokjes? Mijn moeder begrijpt echter wel dat de vooruitgang in de maatschappij niet even halt houdt omdat oudere generaties het niet kunnen bijbenen.
 • mannita sierink

  1 jaar geleden
  tot mijn grote verdriet moet ik de oudere burgers,de burgers die niet zo goed zijn met internet enz.condoleren met een maatschappij aangestuurd door dit kabinet! waar alleen het recht van de sterkste lijkt te gelden,de banken en het kabinet willen ons steeds meer van contant geld af hebben met alle gevolgen van dien( fishing).en ja hr albers waarom??? waarom pikken wij al die ellende ons aangedaan door deze politici? ik zeg om te beginnen#klaar met rutte! zoek op op http://petities.nl!wij zijn toch nie
 • JS van Katwijk

  1 jaar geleden
  Als dit het niveau is van zieligheid in .NL dan zijn we echt klagers. Uit de bak het-heb-gestaan-op-destentor: mijn ma van 69 heeft ook die QR binnen paar minuten op haar mobieltje gekregen. En lukt 't je niet dan haal je paar extra biertjes in huis en ga je als alles weer open is je vol laten lopen.
 1. DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur
  Liveblog

  DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur

  SV Urk beleeft een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. De ploeg van Gert-Jan won vorige week al van Sportlust’46 en was vanmiddag ook te sterk voor VVOG. SC Genemuiden heeft eveneens drie punten mogen bijschrijven, terwijl HHC Hardenberg op bezoek bij Quick Boys twee dure punten liet liggen en DVS’33 nóg langer moet wachten op een zege. Met de Kamper derby tussen Go-Ahead en DOS kreeg deze speeldag nog een lekker toetje.