In- en uitchecken met een bankpas kan nu al in Lelystad, maar straks overal.
Volledig scherm
PREMIUM
In- en uitchecken met een bankpas kan nu al in Lelystad, maar straks overal. © Arriva

Over een paar maanden kun je in- en uitchecken met je bankpas: het begon allemaal in Lelystad

Reizen met het openbaar vervoer moet gemakkelijker en dat kan straks ook. De OV-chipkaart gaat op de schop en er komen hele nieuwe betaalvormen bij. Zo kun je over een paar maanden overal in Nederland in- en uitchecken met je bankpas of creditcard. Of het werkt? Lelystad is de kraamkamer en heeft afgelopen jaar getest in het busvervoer. 

5 reacties

 • Mike de Wit

  9 maanden geleden
  Zo mooi als het wordt voorgesteld is het nog niet, inchecken is door de vernieuwde software trager geworden, ook voor de OV-chipkaart, met grote regelmaat lukt de incheck niet met bankpas. Veel klachten gehoord over te hoge afschrijvingen. Piep van uitcheck is met regelmaat gelijk aan die voor incheck.
 • Robbert Scholten

  10 maanden geleden
  Ik denk dat ontzettend is onderschat hoe handig de meeste mensen omgaan met nieuwe systemen,ook de meeste ouderen,is ook logisch,iedereen heeft een computer,of i pad,naar de bank gaat niemand meer,geld met je bankpas,afschrijvingen automatisch,winkelen met je pas
 • evert koekkoek

  10 maanden geleden
  @Robert Zwijnenberg, helaas zijn de meeste Lelystedelingen niet zo welgesteld als u en hebben geen mogelijkheid om regelmatig naar Londen te reizen om daar hun Apple Pay te gebruiken. De meeste Lelystedelingen hebben slechts een eenvoudige bankpas tot hun beschikking. Complottheorie? Nee, gewoon de waarheid.
 • Andy Van Werven

  10 maanden geleden
  Word steeds gekker daar
 • Robert Zwijnenberg

  10 maanden geleden
  Een QR code voor alles… De FVD en anti-vaxxers zullen wel weer een complot theorie bedenken. Ik zelf ga regelmatig naar Londen, waar ik al jarenlang met Apple Pay het OV kan gebruiken, dus juich ik deze stap toe!