Overijssel en Gelderland kleuren donkerrood op de Europese coronakaart van het ECDC, terwijl Flevoland op rood blijft staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Overijssel en Gelderland kleuren donkerrood op de Europese coronakaart van het ECDC, terwijl Flevoland op rood blijft staan. © ANP/LocalFocus (bewerking: de Stentor)

Overijssel en Gelderland kleuren donkerrood op Europese coronakaart: welke gevolgen heeft dit?

Overijssel en Gelderland kleuren sinds vandaag donkerrood op de kaart van coronagevallen in Europa. Ook vijf andere provincies in Nederland hebben nu de slechtst mogelijke kleur. Het betekent dat er bijzonder veel mensen positief zijn getest in de afgelopen twee weken. Wat voor gevolgen gaat dit hebben voor onze provincies? Vijf vragen.

2 reacties

  • jos zoet

    1 jaar geleden
    Misschien toch een prikje halen? Daar worden we tenminste minder rood van..
  • Melle van der Meulen

    1 jaar geleden
    Alles in de juiste proporties blijven zien is moeilijk in een tijd waarin van overheidswege puur op emoties wordt gestuurd. Welke referentie voor de juistheid van de testen is er als er verder geen klachten zijn? Volgens de uitvinder van de PCR test neemt bij afwezigheid van klachten de betrouwbaarheid sterk af. Testen dus ALTIJD relateren aan klachten, was het advies. Ten tweede: hoeveel echt besmette personen belangen in het ziekenhuis tov normale opnames? Geen paniek en de juiste verhoudingen