Pas bij de vierde automaat kan koopman Marco Kros uit Apeldoorn zijn klinkende munt storten: ‘Het is een drama’

VIDEOWaar moeten ondernemers heen met hun contant geld? Banken sluiten hun filialen om de hoek en alternatieven zijn onhandig of te duur. Dus rest een zoektocht naar beschikbare automaten of een autorit van tientallen kilometers naar de eigen bank. ,,Het voelt onveilig.”

5 reacties

 • Rob Streetcourt

  1 jaar geleden
  Tsja marktkooplui en contant geld. Wat zou toch de reden zijn dat men daar niet vanaf wil. Zou het iets met belasting betalen te maken hebben …… Gewoon iedereen laten pinnen en niet zeuren. Contant geld is uitstervende economie. En terecht.
 • Chris Nijenhuis

  1 jaar geleden
  Ook voor het pinnen van contant geld ervaar ik een sterk verminderde beschikbaarheid van de geldmaat automaten. In Holten is de automaat lange tijd in storing en is er in het hele dorp lange tijd geen mogelijkheid geweest contant geld te verkrijgen (buiten openingstijd supermarkt waar er ook 1 staat). Klagen bij de Rabobank levert geen begrip op en verschuilen achter de service van geldmaat. Ik begrijp ook het probleem van de ondernemers. Banken, neem jullie verantwoordelijkheid.
 • Eric Goedhart

  1 jaar geleden
  Banken lijken wel in dienst van de overheid te staan, terwijl het hun klanten zijn die hen betalen. De roverheid wil van cash geld af, op Europees niveau wordt gesproken over een cashlimiet van 5000 euro. Pinnen wordt steeds moeilijker, automaten verdwijnen, en zijn vaak leeg, of slecht tot 300 euro.
 • Johan D.

  1 jaar geleden
  Ik las gisteren een commentaar in De Telegraaf dat het de banken er schijnbaar om te doen is om zo min mogelijk cash in omloop te houden, zogenaamd i.v. m. zwart geld en aanslagen op geldautomaten. Maar niet iedereen heeft een pinautomaat op zak en marktkooplieden ook niet. Er sluiten steedseer geldautomaten en vooral ook ouderen en gewone ondernemers worden daarvan de dupe.
 • Be Schilder

  1 jaar geleden
  Banken hebben hard werkende ondernemers en burgers totaal niet meer in til, Denk dat er maar een Bank moet komen voor normale burgers en kleine ondernemers die nog wat willen doen voor hun klanten.
 1. Heino gaat strijdend ten onder, kansloze middag voor Alcides en Rohda Raalte en ABS stunt bij Colmschate
  Liveblog

  Heino gaat strijdend ten onder, kansloze middag voor Alcides en Rohda Raalte en ABS stunt bij Colmschate

  Na een moeizame start naderde Rohda Raalte in de afgelopen weken de vorm van vorig seizoen, maar daar bleek in de uitwedstrijd tegen Purmersteijn niets van waar. Alcides beleefde eveneens een teleurstellende middag, terwijl Heino strijdend ten onder ging tegen RKAVV. In de derde klasse D leek Colmschate’33 tegen hekkensluiter ABS aan het doelsaldo te kunnen gaan werken, maar de ploeg uit Bathmen verbaasde vriend en vijand door met 0-1 te winnen.