Chantal Farjon uit Bruchterveld is één van de Overijsselse PAS-melders. Haar hangt mogelijk een forse dwangsom boven het hoofd als ze haar veestapel niet tijdig inkrimpt.
Volledig scherm
PREMIUM
Chantal Farjon uit Bruchterveld is één van de Overijsselse PAS-melders. Haar hangt mogelijk een forse dwangsom boven het hoofd als ze haar veestapel niet tijdig inkrimpt. © Enzio Ardesch

PAS-melders voor dummies: wat is hier eigenlijk aan de hand?

7 vragenBoeren en bedrijven die buiten hun schuld om geen volledige natuurvergunning hebben, worden PAS-melders genoemd. Zij kunnen te maken krijgen met hoge dwangsommen als ze hun veestapel niet op tijd verkleinen. Dit is het probleem in een notendop, maar hoe het zit het precies? En waarom zijn de zorgen in Overijssel zo groot?

0 reacties

  1. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
    Liveblog

    SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

    Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.