Een tekst op een vertrekbord geeft aan dat er minder treinen rijden als gevolg van het personeelstekort bij de NS. Het vervoersbedrijf heeft veel vacatures uitstaan en is op zoek naar onder meer conducteurs, machinisten en monteurs.
Volledig scherm
Een tekst op een vertrekbord geeft aan dat er minder treinen rijden als gevolg van het personeelstekort bij de NS. Het vervoersbedrijf heeft veel vacatures uitstaan en is op zoek naar onder meer conducteurs, machinisten en monteurs. © ANP

Personeelskrapte spitst nog verder toe in Oost-Nederland

De werkloosheid daalt nog steeds verder in Flevoland en Oost-Nederland. Volgens cijfers van uitkeringsinstantie UWV kromp afgelopen maand het aantal werkzoekenden in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe met 2,6 procent ten opzichte van de maand ervoor, in Regio Zwolle 1,7 procent en in Flevoland 1,9 procent.

2 reacties

  • Jan Veenstra

    1 maand geleden
    @ D Vening. Wat een domme redenering. Bij het UWV bestaat een sollicitatieplicht, in de bijstand nog strenger. Daar is men verplicht 5 keer per dag te solliciteren. Ik heb ooit enkele jaren geleden 1500 sollicitaties verstuurt, geen enkele resultaat. Dit na 35 jaar werken en prachtige CV.
  • D Vening

    2 maanden geleden
    Is er een personeelstekort of zijn er zoveel werkweigeraars? Het loont niet om te gaan werken als de uitkering bijna net zo hoog is met allerlei toeslagen en mogelijkheden voor gratis abonnementen.