Eigenaar Hans Huberts en medewerker Kas Mensink van Café Persee in Deventer. Huberts heeft moeite om aan genoeg personeel te komen. Ook daarom betaalt hij zijn medewerkers meer dan de horeca-cao.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Hans Huberts en medewerker Kas Mensink van Café Persee in Deventer. Huberts heeft moeite om aan genoeg personeel te komen. Ook daarom betaalt hij zijn medewerkers meer dan de horeca-cao. © Maarten Sprangh

Personeelstekort dempt economische euforie in Oost-Nederland

Alle indicatoren staan op groen. Het ondernemersvertrouwen piekt. Maar het tekort aan personeel en materialen drukken de pret. En daar heeft vooral Oost-Nederland last van, zo blijkt uit de vandaag verschenen Conjunctuurenquête Nederland. 

1 reactie

 • baris basar

  2 jaar geleden
  Is slecht betalen niet het voornamelijk reden van dit tekort.
 1. Heino pakt drie belangrijke punten, Alcides verliest voor de zesde keer op rij en kraker in 3A eindigt onbeslist
  Liveblog

  Heino pakt drie belangrij­ke punten, Alcides verliest voor de zesde keer op rij en kraker in 3A eindigt onbeslist

  Dat Alcides een overwinning goed kon gebruiken, is een understatement. Maar de ploeg uit Meppel moest vanmiddag ook haar meerdere erkennen in Hoogeveen. Heino boekte daarentegen een zeer belangrijke zege op VKW. In de eerste klasse D slaagde Columbia er niet in de eerste driepunter van het seizoen een goed vervolg te geven, terwijl de topper tussen Steenwijkerwold en Wacker geen winnaar opleverde. Dat en nog veel meer kwam vandaag voorbij in het liveblog.