Volledig scherm
Met de 56 meter lange Aquarius heeft Royal Huisman voor de derde keer in vijf jaar tijdens de Fort Lauderdale International Boat Show de categorie “Zeiljacht langer dan 40 meter” gewonnen. © Royal Huisman / Carlo Borlenghi

Prestigieuze prijs voor bij Royal Huisman in Vollenhove gebouwd zeiljacht

videoHet door scheepswerf Royal Huisman in Vollenhove gebouwde jacht Aquarius heeft tijdens de Fort Lauderdale International Boat Show in de Verenigde Staten opnieuw een prestigieuze prijs gewonnen.

Het 56 meter lange, met twee masten uitgeruste zeiljacht werd gekozen als winnaar in de categorie Zeiljacht langer dan 40 meter. Het was de derde keer in vijf jaar tijd dat de Vollenhoofse werf deze prijs in de wacht sleept voor een door hen gebouwd superjacht. Eerder gebeurde dat in 2015 voor de 52 meter lange Elfje en in 2018 met de Ngoni die maar liefst 58 meter meet

Beste interieur

Naast het winnen van de hoofdprijs ging er nog een prijs naar de Aquarius, die van Beste Interieur. Dat is van de hand van de Brit Mark Whitley. Dijkstra Naval Architects uit Amsterdam is de ontwerper van de boot, die in november 2017 de Vollenhoofse werf verliet na een bouwperiode van ruim drie jaar. Het zeiljacht is gebouwd in opdracht van een Amerikaans echtpaar, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, zoals de scheepswerf vrijwel altijd namen van haar opdrachtgevers en de bouwkosten niet prijs geeft.

Superjachten

De prijswinnaars werden door de gezamenlijke internationale Superyacht Society gekozen. Alle commissieleden zijn werkzaam in uiteenlopende functies binnen de wereldwijde superjachtbouw: variërend van ontwerpers en leveranciers tot collega-superjachtwerven. ,,Het team van de werf is erg vereerd met deze nieuwe prijzen, die we van de collega’s uit de jachtbouwindustrie hebben gekregen’’ , zegt woordvoerder Jurjen van ‘t  Verlaat. De nu gewonnen prijzen volgen op BEST of the BEST Sailing Yacht Award 2019, die aan de Aquarius werd toegekend van het Amerikaanse Robb Report Magazine.

 1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.
 2. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
  PREMIUM
  video & update

  Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

  Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.