Volledig scherm
Met de 56 meter lange Aquarius heeft Royal Huisman voor de derde keer in vijf jaar tijdens de Fort Lauderdale International Boat Show de categorie “Zeiljacht langer dan 40 meter” gewonnen. © Royal Huisman / Carlo Borlenghi

Prestigieuze prijs voor bij Royal Huisman in Vollenhove gebouwd zeiljacht

videoHet door scheepswerf Royal Huisman in Vollenhove gebouwde jacht Aquarius heeft tijdens de Fort Lauderdale International Boat Show in de Verenigde Staten opnieuw een prestigieuze prijs gewonnen.

Het 56 meter lange, met twee masten uitgeruste zeiljacht werd gekozen als winnaar in de categorie Zeiljacht langer dan 40 meter. Het was de derde keer in vijf jaar tijd dat de Vollenhoofse werf deze prijs in de wacht sleept voor een door hen gebouwd superjacht. Eerder gebeurde dat in 2015 voor de 52 meter lange Elfje en in 2018 met de Ngoni die maar liefst 58 meter meet

Beste interieur

Naast het winnen van de hoofdprijs ging er nog een prijs naar de Aquarius, die van Beste Interieur. Dat is van de hand van de Brit Mark Whitley. Dijkstra Naval Architects uit Amsterdam is de ontwerper van de boot, die in november 2017 de Vollenhoofse werf verliet na een bouwperiode van ruim drie jaar. Het zeiljacht is gebouwd in opdracht van een Amerikaans echtpaar, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, zoals de scheepswerf vrijwel altijd namen van haar opdrachtgevers en de bouwkosten niet prijs geeft.

Superjachten

De prijswinnaars werden door de gezamenlijke internationale Superyacht Society gekozen. Alle commissieleden zijn werkzaam in uiteenlopende functies binnen de wereldwijde superjachtbouw: variërend van ontwerpers en leveranciers tot collega-superjachtwerven. ,,Het team van de werf is erg vereerd met deze nieuwe prijzen, die we van de collega’s uit de jachtbouwindustrie hebben gekregen’’ , zegt woordvoerder Jurjen van ‘t  Verlaat. De nu gewonnen prijzen volgen op BEST of the BEST Sailing Yacht Award 2019, die aan de Aquarius werd toegekend van het Amerikaanse Robb Report Magazine.