Alle 246 elektrische bussen van Keolis gingen begin dit jaar door een speciale 'verbeterstraat' in Zwolle. Daarna zouden de problemen aan de bussen - die werden geleverd door de Chinese bussenbouwer BYD - voorbij zijn. Maar dat kwam niet uit. Nu volgt een tweede operatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle 246 elektrische bussen van Keolis gingen begin dit jaar door een speciale 'verbeterstraat' in Zwolle. Daarna zouden de problemen aan de bussen - die werden geleverd door de Chinese bussenbouwer BYD - voorbij zijn. Maar dat kwam niet uit. Nu volgt een tweede operatie. © Frans Paalman

Probleembussen van Keolis krijgen voor tweede keer grote reparatiebeurt

Keolis gaat alle 246 elektrische bussen voor de tweede keer nakijken en problemen oplossen. Het blijft namelijk problemen regenen bij de bussen van Chinese makelij, blijkt uit een interne mededeling aan het personeel.  

10 reacties

 • Erik Steverink

  5 maanden geleden
  VDL had ze graag geleverd, maar verloor de aanbesteding.
 • Eddy Masselink

  5 maanden geleden
  Het enige wat in China gemaakt is en heel lang mee gaat is Covid...
 • Jan Ton

  5 maanden geleden
  Natuurlijk kan je beter lokaal kopen. Maar zolang de prijs-kwaliteit verhouding vele malen slechter is dan spullen uit bijv China zal dit niet gebeuren. Bovendien wordt de kwaliteit van artikelen uit o.a. China zienderogen beter. Ik zou het ook doen!
 • Jos Bingen

  5 maanden geleden
  Noem een bedrijf in Europa waar je zoveel bussen kan bestellen Dan kan je een paar jaar wachten
 • Hans van Dijk

  5 maanden geleden
  Tja, ik zou de investeerders van het OV willen adviseren, koop je bussen bij een Hollands bedrijf, of in ieder geval bij een leverancier binnen Europa.