Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Prominenten uit Oost-Nederland doen oproep aan premier Rutte: ‘Sla ons niet over op Prinsjesdag!’

Wat het kabinet vooral niet moet vergeten als op Prinsjesdag de koek weer wordt verdeeld? De Stentor vroeg het een aantal prominenten uit deze regio. Die weten wel wat ze premier Rutte en zijn ministers graag zouden willen influisteren: ‘Sla ons niet over!’’

 1. Is dit rigoureuze plan met miljarden liters IJsselwater dé oplossing tegen de droogte?
  PREMIUM

  Is dit rigoureuze plan met miljarden liters IJsselwa­ter dé oplossing tegen de droogte?

  Een tekort aan drinkwater. Natuur die uitdroogt. Boeren die hun oogsten zien mislukken. Droogte, een direct gevolg van klimaatverandering, zorgt voor grote problemen. Een rigoureuze oplossing is nodig, zeggen experts. Eén ervan springt eruit: miljarden liters IJsselwater de Veluwe oppompen. ,,Na de Afsluitdijk en Deltawerken is het tijd voor iets nieuws wat tot de verbeelding spreekt.”
 1. Stelling | BN’ers die meedoen aan #ikdoenietmeermee hebben voor mij volledig afgedaan
  Jouw mening

  Stelling | BN’ers die meedoen aan #ikdoeniet­meer­mee hebben voor mij volledig afgedaan

  Met de hashtag #ikdoenietmeermee laten diverse BN’ers, onder wie Thomas Berge, Famke Louise en Hardwell, in video's op Instagram weten de coronaregels van het kabinet te negeren. Ze laten hun volgers weten dat de huidige maatregelen ‘aan alle kanten rammelen’ en eisen bovendien eerlijkheid en transparantie. Volgens de oproep is ‘angst de grootste onderdrukker van het immuunsysteem’. De oproep zette een tegenbeweging in gang onder de hashtag #ikdoewelmee en #ikdoenoggewoonmee, gesteund door onder anderen politici Rob Jetten, Lodewijk Asscher en BN’ers Claudia de Breij en Roel van Velzen.