De provincie Gelderland zit met de toekomst van vliegveld Teuge in haar maag. Omwonenden van het vliegveld ervaren overlast terwijl de luchthaven graag wil doorgroeien.
Volledig scherm
PREMIUM
De provincie Gelderland zit met de toekomst van vliegveld Teuge in haar maag. Omwonenden van het vliegveld ervaren overlast terwijl de luchthaven graag wil doorgroeien. © Foto Hissink

Provinciebestuur moet zich opnieuw buigen over kwestie parachutevluchten vliegveld Teuge

Over het beperken van het aantal parachutevluchten op vliegveld Teuge is het laatste woord nog niet gezegd. Provinciale Staten van Gelderland zijn kritisch op het plan van het provinciebestuur om het aantal paravluchten in de weekends terug te brengen. Gedeputeerde Christianne van der Wal (VVD) moet haar voorstel aanpassen.

2 reacties

  • K Plop

    5 maanden geleden
    Typisch een PvdA reactie, als je in teuge woont moet je hier rekening mee houden?? Wat een vreemde beredenering, dus als meneer een eenmans meubelmaker naast zich heeft wonen moet je er gemakshalve maar rekening mee houden dat het wel eens een grote houtzagerij kan worden... want ja die eensmanszaak kan wel eens een multinational worden.
  • Elly Van Essen-Brummelkamp

    5 maanden geleden
    Paravluchten.....is geen opleidingsinstituut. Een commercieel bedrijf die zich net als ieder ander bedrijf aan de regelgeving moet houden. Dus geen uitzonderingspositie. Elk weekend paravliegbewegingen over vele uren voor pleziersprongen en geen opleiding is niet meer van deze tijd. Om het weekend zou al een verbetering zijn. Nationaal Paracentrum Teuge.... wat stelt het voor.