Een stilgevallen elektrische bus in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Een stilgevallen elektrische bus in Deventer. © News United / Rens Hulman

Provincies broeden nog op boete voor 246 haperende elektrische bussen van Keolis

De aanhoudende problemen met de 246 elektrische bussen van Keolis in IJssel-Vecht zijn voor de provincie Overijssel nog geen reden om in te grijpen. De provincie is - samen met Gelderland en Flevoland - opdrachtgever van het openbaar busvervoer en gunde die twee jaar geleden aan het Deventer vervoersbedrijf. Overijssel is penvoerder voor de drie provincies en zou wegens wanprestatie een boete kunnen opleggen. 

13 reacties

 • JW Ruitenberg

  4 maanden geleden
  Provincie's zijn zelf de schuld hiervan. Bij aanbesteding voor elektrische bussen kiezen terwijl deze nog met kinderziekten waren. Alles voor klimaat niet nadenken als dit wel kan.
 • wj van den van den Belt

  4 maanden geleden
  Zijn vast bussen van alie expres Goedkoop is duurkoop Zo luid het gezegde
 • H.G, Galenkamp

  4 maanden geleden
  Het is heel jammer dat dit bedrijf voor zowel het materiaal als de reizigers steeds de verkeerde beslissingen neemt .Resultaat af toe defecte bussen die alleen nog bezig zijn met het verplaatsen van lucht en dat is toch zonde van alle subsidies die hieraan besteed worden. Hopelijk dat de nieuwe vervoerder, de reiziger weer centraal zal stellen en dat de provincie ook inziet dat al die vervallen haltes resulteren in een totale leegloop. (en niet de schuld aan corona geven)
 • Guus Leussink

  4 maanden geleden
  Over de rug van reizigers en chauffeurs koopt het Franse Keolis slechte Chinese BYD bussen. In Frankrijk zelf willen ze helemaal geen BYD, de Franse BYD fabriek in Beauvsis is recentelijk wegens gebrek aan orders gesloten en Bordeaux kocht pas geleden VDL
 • jeroen van der wal

  4 maanden geleden
  Ik vraag me af waarom de Stentor reacties van mij niet plaatst... Is dat omdat dit hun bewering ontkracht? De bussen zijn niet van Keolis, die zijn van de provincies. En laten die nu hebben door gedrukt dat ALLE bussen op 13-12-2020 tegelijk de weg op MOESTEN !??