Rita Braam, directeur van Gastvrije Randmeren, met op de achtergrond het Wolderwijd bij Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Rita Braam, directeur van Gastvrije Randmeren, met op de achtergrond het Wolderwijd bij Harderwijk. © Ruben Schipper Fotografie

Randmeereilanden voor het eerst open voor evenementen: ‘Verwacht geen Lowlands op het water’

De Randmeren zijn booming. ’s Zomers liggen de havens vol en het aanbod aan wateractiviteiten wordt elk jaar groter. Gastvrije Randmeren speelt in op deze toenemende populariteit door de rode loper uit te rollen voor nieuwe activiteiten en initiatieven. Binnenkort wordt een vaarroutenetwerk gelanceerd en deze zomer zijn de Randmeereilanden het decor van een cultuurfestival. ,,Dat kan de deur openzetten voor meer evenementen.’’

2 reacties

 • wilma aalvanger

  3 weken geleden
  Daar gaan we weer ... aantrekkelijk voor ondernemers, horeca en toeristen, maar niet meer voor de eend, de gans, enz., enz. en maar klagen over het achteruitgaan van de natuur.
 • R Barlaeus

  1 maand geleden
  Iedereen heeft ontspanning nodig. Liefst in combinatie met fysieke inspanning. De randmeren kunnen dat bieden zowel aan de kust als op het water. Het is goed dat hier heel veel gebruik van kan worden gemaakt. Overlast en vervuiling dient voorkomen te worden evenals overdreven commercie.
 1. Groene soep en woekerend kruid bedreigen watersport: ‘Het is nu zo houtje-touwtje wat er gebeurt’
  PREMIUM

  Groene soep en woekerend kruid bedreigen watersport: ‘Het is nu zo hout­je-touw­tje wat er gebeurt’

  De watersport, de beroepsvaart en het toerisme op het Eemmeer en andere randmeren komen in gevaar als het rijk niet ingrijpt. Het heldere water dreigt te veranderen in troebel water, de ‘groene soep’ van voorheen. De woekering van het fonteinkruid in de randmeren wordt iedereen na tien jaar zat. Zorgen zijn er ook over de achteruitgang van het ‘varend erfgoed’ op de randmeren: botters en andere historische boten.