Recordaantal boetes op het water: ‘Speedboten en jetski’s varen met rotgang langs’

videoHandhavers hebben vorig jaar een recordaantal boetes op het water uitgedeeld. Er werden in totaal meer dan 4800 prenten uitgeschreven, bijna 50 procent meer dan in 2019 en het hoogste aantal in zeven jaar tijd. En vooral Steenwijkerland valt op. ‘Varen ze met een rotgang langs je boot, halen capriolen uit.’

3 reacties

 • L.D. Valstar

  3 maanden geleden
  Onbegrijpelijk dat je zonder vaarbewijs met een boot van 14 meter overal mag varen en dan ook nog tot 20 km per uur. Voor alle gemotoriseerde boten zou een vaarbewijs verplicht moeten zijn, dat vookomt een hoop problemen.
 • van der Veen

  3 maanden geleden
  Vaartuigen langer als 15meter en vaartuigen die sneller kunnen als 25 km per uur is een klein vaarbewijs nodig, voor de overige moet alleen ouder als 16 zijn als ze gemotoriseerd zijn.
 • Eric

  3 maanden geleden
  Ja de samenleving veranderd heel erg in het nadeel. Geen gebrek aan asocialen, het is ikke ikke en de rest kan stikke.
 1. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  11

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.