Deze bussen worden nu nog door Keolis bemand.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze bussen worden nu nog door Keolis bemand. © Frans Paalman

Reiziger lijkt de winnaar met nieuwe vervoerder EBS: ‘Ze beloven nogal wat’

De reiziger lijkt de winnaar bij de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio, zegt expert hedendaagse mobiliteit Han van de Wal. Als EBS in december het stuur overneemt van Keolis, zal de reiziger het verschil merken. Toch zijn er ook twijfels, bijvoorbeeld bij reizigersorganisatie Rocov: ,,We zijn niet negatief, maar hebben nog wat wensen.”

6 reacties

 • jeroen van der wal

  3 maanden geleden
  @bart blijkt wel weer dat je ook een klok hoort luiden, maar niet weet waar de klepel hangt.. Die bussen blijven trouwens hoor.. die zitten in de overnameverplichting ;)
 • J. Leusink

  3 maanden geleden
  reizigers zullen er niet beter van worden Dit soort zgn marketing trucs levert alleen maar verliezers op(gebeurd ook bijv in de zorg) nou ja wss is er de enigste winnaar: Het autospuitbedrijf dat de bussen mag voorzien van nwe kleuren/nwe naam
 • Bart Alpha

  3 maanden geleden
  @Wim "Keolis moet blijven" Waarom zou Keolis moeten blijven? Die hebben tijdens de vorige aanbesteding gesjoemeld, de nieuwe bussen blijven problemen opleveren...
 • Willem Heerema

  3 maanden geleden
  De reiziger lijkt misschien de winnaar, echter besef wel dat met de gunning aan deze omstreden Israëlische firma Egged EBS de mensenrechten hier de dupe van zijn, doordat dit een vorm is van green washing van apartheid.
 • Adri Stevens

  3 maanden geleden
  Hoe kun je in vredesnaam een dergelijke concessie aangaan als de de werkelijke inhoud van de aanbieder niet kent!! Ik krijg er weer een nare smaak van in de mond. Maar ja, Ik ben geen politicus of ambtenaar.