Klanten drommen samen in de AH-supermarkt in Kampen, tot grote ergernis van burgemeester Bort Koelewijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Klanten drommen samen in de AH-supermarkt in Kampen, tot grote ergernis van burgemeester Bort Koelewijn. © Twitter/Janita Tabak

Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaverspreiders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’

VIDEOHet aan de laars lappen van de social distancing-richtlijnen doet de roep om een lockdown steeds luider klinken in de regio. Professor Pieter van Vollenhoven ziet dat Nederland zonder toezicht niet kan functioneren, columnist Özcan Akyol noemt een lockdown onvermijdelijk en ook PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen ontsteekt in woede. ,,Denk nou eens na mensen. Gebruik die hersenpan een keer.”

,,Ik merk dat ik behoorlijk geïrriteerd ben", zegt Van Polen in een videoboodschap die door zijn club is verspreid op social media. ,,Ik snap mensen gewoon niet. Iedereen die nu op straat gaat, het bos in, niet die anderhalf meter afstand houdt: denk nou eens na mensen. De mensen die dat zeggen, hebben ervoor gestudeerd, die zijn er alleen maar mee bezig. Ik snap niet dat je het in je botte kop kan krijgen, dat je even het fatsoen hebt, om aan andere mensen te denken.”