Volledig scherm
De Taiwanese toeriste in het Gieterse water, tevergeefs op zoek naar haar mobieltje © hajo van der helm

Rondvaart Giethoorn eindigt in mineur voor Taiwanese, plons! en weg zijn de vakantiefoto's

Een prachtige middag op het water in Giethoorn kreeg een veel minder leuke afloop voor een toeriste uit Taiwan. Bij verlaten van de rondvaartboot viel de Iphone uit haar handen. Met een plons kwam het toestel in de Hylkemagracht terecht en zonk naar de bodem.

Hajo van der Helm, kapitein en gids voor restaurant en rondvaartbedrijf  De Rietstulp kon zijn ogen niet geloven over wat er vervolgens gebeurde. ,,Na kort overleg met haar vriendin besloot ze om het water in te gaan. Met kleren en al sprong ze de gracht in, en dat deed even later ook haar vriendin. Met hun voeten probeerden ze het mobieltje te lokaliseren.’’  Tevergeefs. De mobiele telefoon werd niet gevonden en na ongeveer 20 minuten zoeken gaven ze het op en klommen uit het water.

Weg telefoon, weg alle contactgegevens en weg alle vakantiefoto's, waaronder de 80 kiekjes die ze tijdens de rondvaart door Giethoorn had gemaakt. ,,Erg sneu’’, zegt Van der Helm over het voorval. Hij had  best medelijden met de Taiwanese toeristen, die bedroefd stonden te kijken in hun natte kleren. ,,Ze vertelden dat ze eerst met de bus naar Steenwijk moesten en daarna naar Rotterdam met de trein. We hebben nog geprobeerd om ze droge kleren aan te bieden maar dat hoefde niet. Plotseling waren ze verdwenen. Ach, ze hebben in ieder geval thuis wel wat te vertellen over hun bezoek aan Giethoorn.’’

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.