Rookmelders zijn vanaf 1 juli ook verplicht in bestaande woningen. Voor nieuwbouwhuizen was deze verplichting er al.
Volledig scherm
PREMIUM
Rookmelders zijn vanaf 1 juli ook verplicht in bestaande woningen. Voor nieuwbouwhuizen was deze verplichting er al. © Thinkstock

Rookmelders verplicht: wordt er gecontroleerd en heeft het gevolgen voor je verzekering?

VRAAG BIJ HET NIEUWSRookmelders zijn vanaf 1 juli verplicht in elk huis. Hoe ziet deze plicht er precies uit en gaat er gecontroleerd worden?

6 reacties

 • Jan Veenstra

  2 maanden geleden
  Beste Geert Arends, Op twitter las ik een waarschuwing van de politie. "Staat er iemand van de #politie of #gemeente voor de deur om je rookmelders te controleren? Let op: dit is een babbeltruc. Doe de deur niet open en bel 112" Dus lieve mensen pas op!!!
 • albert van der parren

  2 maanden geleden
  Misschien kan de verzekering moeilijk doen bij brand
 • Geert Arends

  2 maanden geleden
  Is er überhaupt een wettelijke basis voor controle achter de voordeur? In de wet zie ik alleen maar de verplichting van de eigenaar om rookmelders te plaatsen. Ik zie nergens een regeling om daar op toe te zien. Net als bij Jan Veenstra, komen ze ook bij mij niet binnen zonder geldige reden/machtiging.
 • Jan Veenstra

  2 maanden geleden
  Beste Ferdi Van Rossum. Daar kon je wel eens gelijk in krijgen. Al vraag ik mij af of ik controleurs in huis mag toelaten. Bij mij komen ze uit voorzorg niet binnen. Als ze binnen willen zorgen ze maar voor een bevel bij de rechter. Dat aufmachen politiek doe ik niet aan mee.
 • Emma Nieboer

  2 maanden geleden
  Het gebeurt nu al dat er bij mensen wordt aangebeld met zgn. controle op brandmelders.