Volledig scherm
Een schaap © Waterschap Drents Overijsselse Delta

Schapen grazen langer op Drents Overijsselse Delta na droge zomer

De schapen op de dijken van de Drents Overijsselse Delta mogen langer grazen, na de lange zomer. Normaal gesproken mogen deze levende maaimachines tot 15 oktober daar rondlopen. Maar het waterschap heeft vandaag besloten dit te verlengen tot 1 november, vanwege de goede weersomstandigheden.

,,Het is de eerste keer dat dit verlengd wordt", aldus woordvoerder van het waterschap, Klaas Jansen. ,,Voor boeren is dit ook een compensatie voor de droge zomer.  Een heel groot deel van de zomer hebben de schapen er niet kunnen rondlopen, omdat het gras niet goed groeide." De grasmat vanaf de A28 in Zwolle tot Ommen is nog onvoldoende hersteld; hier geldt het verbod nog wel.

  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’