Volledig scherm
Een schaap © Waterschap Drents Overijsselse Delta

Schapen grazen langer op Drents Overijsselse Delta na droge zomer

De schapen op de dijken van de Drents Overijsselse Delta mogen langer grazen, na de lange zomer. Normaal gesproken mogen deze levende maaimachines tot 15 oktober daar rondlopen. Maar het waterschap heeft vandaag besloten dit te verlengen tot 1 november, vanwege de goede weersomstandigheden.

,,Het is de eerste keer dat dit verlengd wordt", aldus woordvoerder van het waterschap, Klaas Jansen. ,,Voor boeren is dit ook een compensatie voor de droge zomer.  Een heel groot deel van de zomer hebben de schapen er niet kunnen rondlopen, omdat het gras niet goed groeide." De grasmat vanaf de A28 in Zwolle tot Ommen is nog onvoldoende hersteld; hier geldt het verbod nog wel.

  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’