Schip met levensgevaarlijk gif ligt stil in Zwolle, ‘Kennelijk moeten er eerst doden vallen’

Update + videoBinnenvaartschip Imatra is stilgelegd in Zwolle. Het is één van de drie schepen die een lading graan vervoert waarbij een veel te hoge concentratie van de giftige stof fosfine is gemeten. De lading is afkomstig uit Polen, de stof is in capsulevorm aan het graan toegevoegd om ongedierte (waaronder ratten) te bestrijden.

1 reactie

 • H. Annes

  2 jaar geleden
  Waar blijven nu de reacties van al die mensen die de boeren en vleeshoudende industrie weg willen hebben? En dat met loze kreten over het behoud van ons milieu en het voorkomen van dierenleed? Nu komt er een boot met graan uit Polen dat zwaar vergiftigd is met rattengif. Eet smakelijk. Lang leve de Hollandse boeren.
 1. Dit voorspellen experts voor de economie in Oost-Nederland: ‘Geen grote crisis, wel faillissementen’
  PREMIUM
  5

  Dit voorspel­len experts voor de economie in Oost-Nederland: ‘Geen grote crisis, wel faillisse­men­ten’

  Experts voorspellen voor de economie in Oost-Nederland helemaal geen slecht jaar. We doen het in 2023 zelfs iets beter dan gemiddeld in de rest van het land. Nee, er komt geen grote economische crisis. En ja, er komen meer faillissementen. Maar dat is helemaal niet zo erg. Voor al die andere crises wordt 2023 ‘het jaar van het begin van een oplossing’, verwacht directeur Karel Heijink van werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden.