Agrariërs Peter Bruggeman (rechts) en Gerrit Boschloo werden slachtoffer van gps-dieven. Bruggeman houdt zijn nieuwe navigatiesysteem vast.
Volledig scherm
PREMIUM
Agrariërs Peter Bruggeman (rechts) en Gerrit Boschloo werden slachtoffer van gps-dieven. Bruggeman houdt zijn nieuwe navigatiesysteem vast. © Ronald Hissink

‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland

videoAgrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.

  1. Studenten uit minderheidsgroepen voelen zich minder vaak verbonden

    Studenten uit minder­heids­groe­pen voelen zich minder vaak verbonden

    De jaarlijkse Bruisweek, clubavond op donderdag, collectief stressen om tentamenweken en de volgende dag proosten dat je weer een paar studiepunten verder bent. Alumni kijken op deze periode vaak terug als de mooiste tijd van hun leven, maar voor studenten die onder een minderheidsgroep vallen (lees: met een migratieachtergrond, functiebeperking, een lagere sociaaleconomische status of studenten die behoren tot de LGBTQAI+) is dat niet altijd het geval.