Scholieren en studenten verdringen zich bij de bus van Keolis-voorloper Syntus op het station in Zwolle in de pre-coronatijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Scholieren en studenten verdringen zich bij de bus van Keolis-voorloper Syntus op het station in Zwolle in de pre-coronatijd. © Frans Paalman

Scholen en Keolis gaan vervoer regelen voor leerlingen die écht op het OV zijn aangewezen

Om het openbaar vervoer in tijden van corona niet te belasten, moeten scholieren nu het voortgezet onderwijs weer opstart lopend of met de fiets naar school. Dat was de boodschap van premier Rutte. Maar hoe zit dat nu met leerlingen die verder weg wonen en op het OV zijn aangewezen? Voor deze groep maken scholen samen met regiovervoerders als Keolis een plan van aanpak.

  1. ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland
    PREMIUM
    video

    ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan g­ps-systemen, vooral in Oost-Nederland

    Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.