Examenzalen zullen hoogstwaarschijnlijk leeg blijven. Er is nog een kleine kans dat na de meivakantie op bescheiden schaal schoolexamens ook echt op school plaatsvinden. Maar scholen zelf bereiden zich erop voor dat alles op afstand, digitaal, bij leerlingen thuis gebeurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Examenzalen zullen hoogstwaarschijnlijk leeg blijven. Er is nog een kleine kans dat na de meivakantie op bescheiden schaal schoolexamens ook echt op school plaatsvinden. Maar scholen zelf bereiden zich erop voor dat alles op afstand, digitaal, bij leerlingen thuis gebeurt. © Thierry Schut

Scholen worstelen met digitaal toetsen: spieken en sjoemelen liggen op de loer

Scholen in het voortgezet onderwijs zijn druk op zoek naar methodes om schoolexamens veilig en goed digitaal af te nemen. ,,Digitaal lesgeven lukt al best”, zegt Stan Termeer van de landelijke VO-Raad. ,,Toetsen is een behoorlijk stuk lastiger.” Fraude ligt op de loer. 

Eerder haalde het kabinet een streep door de centrale landelijke schoolexamens. Scholen zitten dicht en volle examenzalen mogen niet. Allemaal maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. 

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.