Tesla.
Volledig scherm
Tesla. © AP

Slapende bestuurder uit Meppel in rijdende Tesla krijgt boetes en rijverbod

De 50-jarige man uit Meppel die vorige maand in slaap viel tijdens het rijden in zijn Tesla, mag een half jaar niet autorijden. Dat heeft de rechter bepaald, meldt de politie vandaag. De man was onder invloed van alcohol.

De Meppelnaar bekende schuld voor de rechtbank. Voor het rijden onder invloed had hij al eerder een bekeuring van 325 euro gekregen, voor het slapen achter het stuur tijdens de autorit legde de rechter een boete van 750 euro op en een rijontzegging van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk.

Vreemd

De man werd in de nacht van 16 op 17 mei op de A27 bij Eemnes tot stoppen gedwongen door de politie. Rond 02.00 uur zagen surveillerende agenten een Tesla Model X die op een verder verlaten snelweg achter een vrachtwagen bleef rijden. De politiemannen vonden dat vreemd, zeker omdat er niemand anders in de buurt op de snelweg reed. Toen de politie langszij kwam, bleek de bestuurder te slapen. Een stopteken werd dan ook genegeerd door de man, zijn auto probeerde de politiewagen zelfs in te halen toen de agenten de snelheid van de voertuigen probeerden te verlagen. Met behulp van de hun sirene wisten de agenten alsnog de bestuurder wakker te krijgen. Na alcholcontrole werd zijn rijbewijs ingevorderd.