Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Sociale huurwoning in de uitverkoop: corporaties pieken met verkoop van hun huizen

OnderzoekWoningcorporaties hebben vorig jaar 18.000 sociale huurwoningen verkocht. Fors meer dan in 2019 toen 11.000 woningen van eigenaar verwisselden. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. De verkoop is noodzaak: corporaties hebben het geld hard nodig, ondanks de al jaren stijgende huren. 

5 reacties

 • jan reinders

  2 maanden geleden
  Marianne Klaassen, wat je schrijft zijn baarlijke nonsens. De Tweede Kamer heeft zelf de inkomensgrezen voor sociale huren aan de Europese Commissie gecommuniceerd. In andere landen heb je juis en ook veel sociale huur. Frankrijk, België, Duirsland, etc.
 • Marianne Klaasen

  1 jaar geleden
  Dit komt allemaal doordat ze dit vanuit de EU beslissen. Wij zijn het enige land, dat de sociale huurwoning kent. In andere landen huur je van een projectontwikkelaar, met de daarbij passende hoge huur. Nederland is de wacht aangezegd door de EU dat dit bij ons ook moet veranderen. Corporaties worden gedwongen huurhuizen te verkopen. Wat fijn toch dat we lid zijn van de EU. Blijkbaar moeten hier de mensen ook in een kartonnen doos of stacaravan gaan wonen.
 • B.R. Peters-Horstman

  1 jaar geleden
  Woningcorporaties zouden hun woningcomplexen waarop nog dure leningen zitten en waaraan gezien de leeftijd van die woningen eigenlijk groot onderhoud aan moet worden gepleegd, niet moeten verkopen, maar moeten herfinancieren en verbeteren, willen zij nog enigzins pretenderen er voor de zwakkeren in de samenleving te zijn.
 • peter zomerdijk

  1 jaar geleden
  Ach dit gebeurd niet alleen bij de wooncorporaties. Op de kopersmarkt is het al net zo, of misschien wel, erger. Alle projecten worden zogenaamd beschermd tot 260.000 euro met een speculatiebeding en zelfbewoningsplicht, terwijl speculanten met voldoende fout geld alle betaalbare koopwoningen van zo rond de 2 ton, wegkapen, geholpen door sommige makelaars met name in Zwolle, die al een speciaal moment vooraf voor deze speculanten organiseren. Snel geld verdienen, daar gaat het om! Schande!
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  TE achterlijk voor woorden, gewone burger moet nog langer wachten op een Sociale huurwoning, de ander met hogere inkomen heeft sneller een woning. Tja, de huisjesmelkers gaan weer op jacht. Gek land hier, de mensen met een lage inkomen vallen buiten de boot, dus nog langer wachten op een sociale huurwoning.. Gaat goed hier hé?