Steil en smal, hét recept voor schade

foto's & video'sKrappe parkeervakken en auto’s die steeds breder worden. Voeg daarbij steile hellingen en te smalle bochten en je hebt ingrediënten genoeg voor ellende. Uit onderzoek van de Stentor blijkt dat er nog genoeg te verbeteren valt aan parkeergarages. Al komt de Houtwal in Harderwijk dicht bij de perfectie. 

Volledig scherm
We doen de test met een BMW 1. © Bas Tijhaar

Onze verslaggevers passeerden de slagboom van negentien parkeergarages om te constateren dat parkeren in veel gevallen een uitdaging is. En dat is zacht uitgedrukt. Een 10 delen we niet uit, maar parkeergarage Houtwal in Harderwijk komt er heel dichtbij.

We doen de test met een BMW1 (twee meter breed, inclusief zijspiegels) en concentreren ons vooral op de functie van de garages: parkeren dus. Maar uiteraard speelt veiligheid ook een rol. Veel licht in de garage geeft een veilig gevoel. Aparte voetpaden en gescheiden verkeersstromen ook. Ook kijken we naar service.

  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’