Volledig scherm
PREMIUM
Erik Bouwknegt: nieuwe goederen in oude dozen. © Henri van der Beek

Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

videoWe doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.

Er was een tijd, nog niet zo heel lang geleden, dat mijn huis een distributiecentrum was. Als hoofdredacteur van een fashionmagazine vond ik het toen compleet gerechtvaardigd designerkleding over te laten komen uit Londen en de Verenigde Staten en ook dat het volstrekt normaal was dat ik een grootafnemer was bij De Bijenkorf online. Want ja, druk druk druk en geen tijd om te shoppen.

Als het niet paste of tegenviel, stuurde ik het gewoon weer terug. Pakjes kwamen en gingen, zo veel dat mijn gezin er gestoord van werd. Inmiddels denk ik daar wel anders over.

Wat vind jij?

Onze opinie-redactie wil graag weten wat jij van dit onderwerp vindt. Gewoon lekker je online mandje blijven vullen, of moeten kopers maar ook verkopers iets doen aan de groeiende distributieberg aan gedumpte spullen? 

Mail je reactie naar onze opinieredacteur,  vermeld wel je naam en je woonplaats in de mail.

 1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.
 2. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
  PREMIUM
  video & update

  Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

  Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.