De lockdown lijkt zijn werk te doen: er is in week 4 van 2021 minder oversterfte dan in week 1.
Volledig scherm
PREMIUM
De lockdown lijkt zijn werk te doen: er is in week 4 van 2021 minder oversterfte dan in week 1. © Shutterstock

Sterfte door corona neemt af in Nederland: zo zien de cijfers in jouw provincie eruit

De oversterftecijers dalen in Nederland, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er stierven nog altijd meer mensen dan het CBS op basis van rekenmodellen verwachtte, maar vanaf de eerste week van dit jaar neemt het aantal ‘extra doden’ af, ook in deze regio.

 1. Zijn verloofde verongelukte, hij werd beschoten bij zijn vlucht uit Iran. Toch kreeg woedende Ehsan zijn leven op de rit, met hulp van sportcoach Kees
  PREMIUM
  video

  Zijn verloofde verongeluk­te, hij werd beschoten bij zijn vlucht uit Iran. Toch kreeg woedende Ehsan zijn leven op de rit, met hulp van sportcoach Kees

  Ehsan Bahadorwand (31) vlucht als 11-jarige jongen met zijn moeder en broer vanuit Iran naar Nederland. Maar daar houdt de ellende niet op. Zijn verloofde overlijdt elf jaar geleden bij een verkeersongeluk in Oldebroek en Apeldoorner Ehsan kan zijn woede niet kwijt. Tot de Harderwijkse sportcoach Kees Grovenstein de helpende hand biedt.
 2. MKB boekt in coronajaar méér winst dan jaar ervoor: ‘Ik ben blij, maar vergeet de verliezers niet’
  PREMIUM
  1

  MKB boekt in coronajaar méér winst dan jaar ervoor: ‘Ik ben blij, maar vergeet de verliezers niet’

  Het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) heeft afgelopen coronajaar 9,3 procent meer winst geboekt dan in 2019, blijkt uit cijfers van accountantsorganisatie SRA. Dat komt voor een deel door alle steunmaatregelen van het kabinet. Maar toch: ,,Ik ben er heel blij mee”, zegt de Zwolse voorzitter Jacco Vonhof van brancheorganisatie MKB Nederland. ,,We hadden vorig jaar hele sombere verwachtingen. Ik ook. En nu ben ik de meest gelukkige Nederlander die niet gelijk heeft.”