Dataverslagger Dominique Voss duikt in de ziekenhuiscijfers.
Volledig scherm
PREMIUM
Dataverslagger Dominique Voss duikt in de ziekenhuiscijfers. © Arie Kievit / Carlo ter Ellen

Stijgen ziekenhuisopnames echt harder dan verwacht? De cijfers (en het RIVM) zeggen wat anders...

DOMINIQUE DOET NAVRAAGDataverslaggever Dominique Voss zoekt de feiten achter beweringen en getallen. Deze week: demissionair minister Hugo de Jonge zegt dat ‘de ziekenhuisopnames harder stijgen dan verwacht’. Maar klopt dat wel?

7 reacties

 • Boy hazeven

  1 jaar geleden
  Jo Kers haha, nee het zijn de anitvax wappies die de bedden bezet houden. Doe je huiswerk even. Statistieken liggen er niet om. Daarom keiharde maatregelen tegen die paar die het voor de wel gevaccineerde compleet verpesten.
 • Jo Kers

  1 jaar geleden
  Gevaccineerden zijn het probleem, ze besmetten elkaar bij qr evenementen waar ongevaccineerden ver weg van blijven om vervolgens (meestal) met een te hoog BMI en vitaminetekort in het ziekenhuis terecht te komen.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  Al tijden heeft Hugo ( Prikkebeen) en Mark (ondernemer) de tijd gehad om de capaciteit in de zorg omhoog te halen en wat doen ze? NIETS
 • R Jansen

  1 jaar geleden
  Ga maar eens kijken in de ziekenhuizen, hoe hard ze moeten werken vooral voor mensen die niet gevacineert zijn. Laat daar je handen maar eens wapperende ipv overal kritiek te geven.
 • Leo Elburg

  1 jaar geleden
  Buitenhof vanmiddag: 20% ziekteverzuim op IC afdeling in bepaalde ziekenhuizen, waardoor 33% minder capaciteit aldaar. De stijging kan dus wel harder gaat tov beschikbare ziekenhuis en IC capaciteit, de parameters waar de overheid nog steeds op stuurt. Iets wat een dataverslaggever toch ook wel weet? Dit artikel is dus weer stemmingmakerij omdat onze regering nu eenmaal geen crisiscommunicatie fatsoenlijk kan uitvoeren. Misschien verkoopt het, maar het informeert de lezer niet juist.
 1. Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitstekende zaken en Columbia pakt een punt
  Liveblog

  Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitsteken­de zaken en Columbia pakt een punt

  Er is weliswaar nog één speelronde te gaan tot de winterstop, maar Rohda Raalte zal ongetwijfeld met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. De ploeg van Laurens Knippenborg won vandaag met 0-1 van Westlandia en doet daarmee uitstekende zaken in de Vierde divisie A. Heino leed een nipte nederlaag tegen de koploper, terwijl Alcides haar meerdere moest erkennen in Purmersteijn. In de eerste klasse D pakte Columbia een punt en dat zal na twee nederlagen voelen als een overwinning.
 2. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.