Dataverslagger Dominique Voss duikt in de ziekenhuiscijfers.
Volledig scherm
PREMIUM
Dataverslagger Dominique Voss duikt in de ziekenhuiscijfers. © Arie Kievit / Carlo ter Ellen

Stijgen ziekenhuisopnames echt harder dan verwacht? De cijfers (en het RIVM) zeggen wat anders...

DOMINIQUE DOET NAVRAAGDataverslaggever Dominique Voss zoekt de feiten achter beweringen en getallen. Deze week: demissionair minister Hugo de Jonge zegt dat ‘de ziekenhuisopnames harder stijgen dan verwacht’. Maar klopt dat wel?

9 reacties

 • Boy hazeven

  3 maanden geleden
  Jo Kers haha, nee het zijn de anitvax wappies die de bedden bezet houden. Doe je huiswerk even. Statistieken liggen er niet om. Daarom keiharde maatregelen tegen die paar die het voor de wel gevaccineerde compleet verpesten.
 • Jo Kers

  3 maanden geleden
  Gevaccineerden zijn het probleem, ze besmetten elkaar bij qr evenementen waar ongevaccineerden ver weg van blijven om vervolgens (meestal) met een te hoog BMI en vitaminetekort in het ziekenhuis terecht te komen.
 • Henk Jansen

  3 maanden geleden
  Al tijden heeft Hugo ( Prikkebeen) en Mark (ondernemer) de tijd gehad om de capaciteit in de zorg omhoog te halen en wat doen ze? NIETS
 • E Goedhart

  3 maanden geleden
  Nou R Jansen, dat zou ik wel willen, maar ik mag het niet. Zelfs een oud-verpleegkundige mag daar niet aan de bak. Er staan zat mensen aan de zijlijn te trappelen om te helpen, maar ze worden gewoon niet aangenomen. En ondertussen raken diegene die er wél mogen werken, overwerkt. En Leo Elburg, als je het relatief afzet tegen het aantal beschikbare verpleegkundigen, dan heb je gelijk. Maar zo werkt dat niet, cijfers zijn cijfers, dus dit onderzoek is juist zeer representatief en betrouwbaar.
 • R Jansen

  3 maanden geleden
  Ga maar eens kijken in de ziekenhuizen, hoe hard ze moeten werken vooral voor mensen die niet gevacineert zijn. Laat daar je handen maar eens wapperende ipv overal kritiek te geven.