Vanuit de kantine van OWIOS zijn delen van het veld zichtbaar. Maar de liefhebbers kunnen zaterdag de derby tegen VSCO'61 ook in het clubhuis volgen op een scherm, of vanaf het terras. Langs de lijn mogen alleen functionarissen staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit de kantine van OWIOS zijn delen van het veld zichtbaar. Maar de liefhebbers kunnen zaterdag de derby tegen VSCO'61 ook in het clubhuis volgen op een scherm, of vanaf het terras. Langs de lijn mogen alleen functionarissen staan. © Henri van der Beek

Terras vol, groot scherm in de kantine: hoe deze club uit Oldebroek dit weekend tóch met publiek speelt

De verontwaardiging om geen publiek toe te mogen laten bij wedstrijden is groot onder sportclubs. Maar coronamaatregelen of niet, OWIOS uit Oldebroek krijgt zaterdag tóch publiek over de vloer bij de derby tegen VSCO'61. En lijkt daarmee binnen de lijntjes te kleuren. 

6 reacties

 • Reinder Bosch

  2 jaar geleden
  Dan heb je echt niet begrepen. Regels zijn slechts middel om doel van veel lagere besmettiingen te bereiken. Organiseren van mensenmenigte in kantine is wel domste wat je dan kunt doen. QR code zal best gescand worden, maar dat zegt niets over of mensen wel/niet besmet zijn. Zelfs als iedereen op 1,5 meter blijft. Waarom geen TV-opnames van wedstrijd maken; live stream toegang geven tot alle geinteresseerden, maar wel thuis? SEH en Heerde lossen het beter en slimmer op. Derby uitstellen.
 • Ronald Van Tilburg

  2 jaar geleden
  🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬Oldebroek staat al bovenaan met de meeste besmettingen dus de prijs is al binnen dus ik zou zeggen blijf gewoon thuis en maak er een lieve stremming van
 • gerrit van den Brink

  2 jaar geleden
  Hoe dom kunnen ze zijn, ziekenhuizen stromen vol. Code zwart zit er aan te komen. En dan gaan we met een stampvolle kantine met slechte ventilatie in het hart van de biblebelt een spelletje lopen kijken. Dit zorgt er voor dat de overheid de komende pesconferentie niets anders kan doen dan de wedstrijdsport van alle amateurs te verbieden. Dit soort acties verpest het voor de rest!
 • Cor Heutink

  2 jaar geleden
  Rondjes lopen rond het veld met de klok mee moet kunnen, waarom in het bos wel en op een sportpark niet?
 • Arend van Faassen

  2 jaar geleden
  Typisch Nederlands, niet met zijn allen tegen het virus, maar de randjes opzoeken en zo de maatregelen maar weer een beetje omzeilen. Hartelijk dank als de maatregelen hierdoor weer verlengd worden.