De theaters dreigen weer twee weken dicht te moeten.
Volledig scherm
PREMIUM
De theaters dreigen weer twee weken dicht te moeten. © ANP

Theaters verbijsterd over OMT-advies: ‘Nieuwe lockdown heeft catastrofale gevolgen voor
cultuursector’

,,Wéér zijn wij, blijkbaar, de boosdoener’’, ,,Wij zijn niet aan de beurt” en ,,Cultuursector op slot? Dacht het niet!” De reacties uit de regio op het nieuwe OMT-advies zijn woedend. Volgens Rob Zuidema van de Zwolse Theaters is hij, met zijn personeel, verbijsterd over de mogelijk nieuwe maatregelen: ,,Het klopt gewoon niet.”

3 reacties

 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Met hun pleidooi voor 2G verliezen ze al mijn sympathie. Als men zo gretig is om deze maatregelen uit te willen voeren dan mogen ze van mij de boel direct weer dicht gooien. En ik denk dat dit zal gaan gebeuren ook, want men sorteert al voor op een lockdown als de griep weer in het land is. Die theaters mogen zometeen weer op slot! Dus laat deze schouwburgdirecteuren maar alvast wat exitgesprekken voorbereiden voor het personeel dat ze straks de laan mogen uitsturen. Lik op stuk, noemen we dat.
 • Ronald S

  2 maanden geleden
  Dit gaat ook helemaal niet om gezondheid, maar om vaccinatiedwang. Als het om gezondheid gaat, dan moeten er hele andere adviezen en maatregelen komen. Ga sporten (zonder QR), maak gezonde voeding goedkoper en ongezonde voeding duurder. Ach, iedereen weet het wel, maar velen doen het niet...
 • Jan Bosman

  2 maanden geleden
  De corona pas zou in de biblebelt ook verplicht moeten worden. Dat zijn de grootste brandhaarden. Ik leg geen sluiting op want dat kan niet maar de theater en bioscoop heeft het wel goed geregeld.