Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Thuiszittende examinatoren van CBR bieden zich aan als boodschappenhulp

Ouderenbond ANBO is blij met de boodschappenhulp van thuiszittende examinatoren van het CBR. Omdat er vanwege het coronavirus geen rijexamens kunnen worden afgenomen, heeft een aantal van hen zich gemeld als vrijwilliger.

Duizenden ouderen hebben de afgelopen dagen gebeld met de speciale telefoonlijn van ouderenbond ANBO. De één wil gewoon een praatje maken, de ander heeft een vraag over het coronavirus. Een veelgestelde vraag is of de bond ouderen kan helpen met boodschappen doen, omdat sommige ouderen niet naar de supermarkt kunnen of durven. Een aantal thuiszittende examinatoren van het CBR heeft aangeboden deze dankbare taak op zich te nemen. Zeker 600 tot 700 examinatoren van het CBR zitten sinds de coronacrisis thuis. 

De hulplijn bellen

Ouderen die hulp nodig hebben, kunnen bellen met de hulplijn van ANBO: 0348 46 66 66. De ouderenbond zoekt vervolgens contact met het CBR. Het CBR zoekt een collega die in de regio woont. De desbetreffende examinator neemt zelf contact op met de oudere in kwestie. Ze overleggen samen wanneer de oudere de boodschappen nodig heeft en als de examinator de boodschappen komt brengen, legitimeert hij of zij zich met de CBR-pas. 

Betaling

De ouderen wordt op het hart gedrukt nooit hun pinpas aan de CBR-eaminatoren te geven. Betalen kan contact of via een betaalverzoek. ,,Uiteraard houden ze ook netjes anderhalve meter afstand bij het afleveren van de boodschappen,” vertelt woordvoerder Bernadette Naber van ANBO.

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.