Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Tóch zonder QR-code naar binnen: is dat strafbaar?

VRAAG BIJ HET NIEUWSZonder coronatoegangsbewijs kom je er niet overal meer in. Maar niet iedereen is even bereidwillig om mee te werken. Ben je eigenlijk strafbaar als je ergens zonder coronapas binnen weet te komen?

13 reacties

 • H. Osinga

  2 maanden geleden
  Als je wacht op een nieuwe knie of heup of andere niet eens levensbedreigend maar wel veel pijn dan wil je geen zorginfarct. Als je op de wachtlijst staat voor wel een levensbedreigende behandeling, dan wil je geen zorginfarct. De wetenschap/rekenkunde geeft duidelijk aan dat een zorginfarct niet nodig was als iedereen (met uitzondering om MEDISCHE redenen) gevaccineerd is. Dat in het verleden verkeerde keuzes zijn gemaakt (bijv. sluiten van bedden) doet daar niets aan af.
 • Mariëtte Maas

  2 maanden geleden
  Ik lees hier een reactie, ik ben helemaal klaar met de ongevaccineerde. De gevaccineerde zijn net zo besmettelijk als de ongevaccineerde, dus! Graag geen onderscheid maken. T is tegek dat gezonde mensen zich moeten laten vaccineren. Het gaat namelijk niet meer om de gezondheid van de bevolking. Het belijd is zo KROM als een hoepel.
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Ze hadden in het begin al veel strenger moeten zijn ze lopen nu achter feiten aan.Maar de cijfers ik geloof er niet zo in!!Wel dat de zorg overloopt maar dat komt door dit kabinet als je ziet hoeveel IC bedden ze hebben op meer dan 17miljoen inwoners en er komen er nog meer!!
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Ik ben ook al eerder met een vals QR bewijs ergens naar binnen geweest. Dat gaf wel een dubbel gevoel. Enerzijds wil ik niet meewerken aan dit verderfelijke systeem, en dan toon je toch zo’n pas die doet denken aan een duistere periode uit de vorige eeuw. Maar anderzijds weiger ik het ook om me anders dan anderen te laten behandelen en kom ik gewoon voor mijn rechten op. In ieder geval verwijt ik het de overheid zeer dat ze hiertoe feitelijk dwingen (als ik geen tweederangsburger wil zijn).
 • Sylvia De Groot van Marsbergen

  2 maanden geleden
  Ben helemaal klaar met die ongevaccineerde muv die niet kunnen vanwege ziekte, door de ongevaccineerde zitten we weer in deze situatie en de horeca is mede schuld hadden ze maar moeten controleren, van mij mogen ze sluiten, want hoeveel mensen moeten et nog overlijden omdat ze geen normale zorg krijgen doordat die ongevaccineerde weer geholpen moeten worden