Ingrid en Piet Hulscher, eigenaren van Kampeerhoeve Bussloo.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid en Piet Hulscher, eigenaren van Kampeerhoeve Bussloo. © Ronald Hissink

Toerisme is ondanks matige weer booming in Salland, Deventer en Achterhoek: ‘Het is dit jaar gewoon idioot druk’

Het is grijs, grauw en af en toe komt het met bakken uit de hemel. Toch stralen hotel- en campingeigenaren als nooit te voren. Mede door coronarestricties vieren Nederlanders meer en meer vakantie in eigen land. Tel daarbij de buitenlandse toeristen op, en het zijn drukke tijden voor de ondernemers. ,,Je ziet nu echt dat het toerisme terug is, met name het Duitse toerisme’’, zegt Timon Bril, eigenaar van Huis Vermeer in Deventer. 

 1. Astrid roeide de zwaarste race ter wereld, maar op deze manier doet ze dat nóóit meer: ‘Niet met alleen vrouwen’
  PREMIUM
  1

  Astrid roeide de zwaarste race ter wereld, maar op deze manier doet ze dat nóóit meer: ‘Niet met alleen vrouwen’

  Vijfenvijftig dagen en 5500 kilometer op de Atlantische Oceaan, met vier vrouwen in een kleine roze roeiboot. Het leverde de Deventerse Astrid Janse, initiatiefneemster van The Dutchess of the Sea (DOTS), naast levenslessen en prachtige indrukken ook frustratie op. Die komen samen in het boek ‘Zonder Dollen, de oceaan over in een roze roeiboot’. ,,Ik ga nog een keer, maar niet meer met alleen vrouwen.”
 2. PEC Zwolle-fans voor derde keer in korte tijd betrokken bij voetbalrellen: ‘Wij vinden dit heel vervelend’
  PREMIUM
  Update
  1

  PEC Zwol­le-fans voor derde keer in korte tijd betrokken bij voetbalrel­len: ‘Wij vinden dit heel vervelend’

  Wederom zijn supporters van PEC Zwolle betrokken geraakt bij voetbalrellen. De politie in Eindhoven pakte gisteravond 38 Zwollenaren op in de aanloop naar het uitduel tegen PSV. Het was na de uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en FC Utrecht de derde keer in korte tijd dat PEC Zwolle negatief in het nieuws komt op deze manier. En dat zint de club allerminst. ,,Dit vinden we heel vervelend.’’