Volledig scherm
PREMIUM
Naar aanleiding van de fipronilcrisis die veel pluimveebedrijven vorig jaar trof, komen er meer en scherpere controles van eieren.

Toezicht op eieren scherper na fipronilcrisis

Er komen meer en scherpere controles van eieren. Met die maatregel reageert de eiersector op de fipronilcrisis die veel pluimveebedrijven vorig jaar trof.

Ook komt er een meldpunt waar boeren of andere betrokkenen anonieme meldingen kunnen doen, als zij vermoeden dat er ergens iets niet in de haak is. Bovendien moeten de sector en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) meer informatie gaan uitwisselen. De extra maatregelen gaan de boeren honderden euro's kosten.

  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’