Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Tuurt jouw kind ook te veel op een schermpje? Dit kun je er aan doen

TipsDe kwalijke effecten van het toegenomen computergebruik bestaan uit oogaandoeningen, overgewicht, pijnklachten in nek, schouder en armen en een verstoord slaapritme. De GGD waarschuwt. Maar wat is er nu precies zo kwalijk? En beter nog: wat kun je er aan doen?

1. oogaandoeningen

Het risico:
Te veel dichtbij kijken (minder dan 30 centimeter) op met name smartphone leidt tot een grotere kans op bijziendheid (dat geldt ook voor boeken lezen, maar smartphones en andere beeldschermen zijn populairder); het is de snelst toenemende oogafwijking wereldwijd en kan leiden tot ernstige slechtziendheid. Hoe eerder bijziendheid ontstaat, hoe ernstiger de gevolgen.

  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’