Twee werknemers bouwbedrijf uit Nijkerk zwaar gewond bij ongeval op de A7

update - videoBij een ongeval op de A7 zijn vanochtend vroeg twee medewerkers van bouwbedrijf Dijkham uit Nijkerk zwaargewond geraakt. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

De bestuurder van de bestelbus van het bouwbedrijf is  een 18-jarige man uit Zwartebroek en de bijrijder een 30-jarige man uit Nijkerkerveen, zo laat de politie Noord Nederland weten. Over de aard van de verwondingen kunnen de politie en directeur Marcel Huveneers van Dijkham Bouw nog niets zeggen. ,,Maar ze zijn aanspreekbaar, dat weet ik wel. Er zijn mensen van ons die kant op’’, aldus Huveneers. 

Het bestelbusje van zijn bedrijf botste op de A7 ter hoogte van  Beetsterzwaag tegen een vrachtauto. Over de toedracht tast Huveneers , die kort contact heeft gehad met de politie, nog in het duister.  ,,Ze waren op weg naar een klus in Kornhorn, de uitbreiding van pluimveeslachterij Storteboom. Zo af en toe moeten we daar heen.’’  De mannen werden door de brandweer uit de aan de voorzijde zwaar beschadigde bestelbus gehaald. 

Omdat de opgeroepen traumahelikopter op het wegdek moest landen, werd de A7 afgesloten. Tussen Heerenveen en Drachten ontstond daardoor een lange file van ruim zeven kilometer.  Na het opruimen van de ravage en technisch onderzoek werd de weg later in de ochtend weer vrij gegeven.

Volledig scherm
Het busje van het bouwbedrijf uit Nijkerk raakte zwaar beschadigd bij het ongeval op de A7 © Herman van Oost
  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.