Huisarts Johan de Jonge uit Zwolle: ‘In de praktijk valt het aantal meldingen reuze mee’
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Johan de Jonge uit Zwolle: ‘In de praktijk valt het aantal meldingen reuze mee’ © Frans Paalman

Tweede prik met Pfizer of Moderna veroorzaakt meer bijwerkingen dan de eerste (en dit is waarom)

Vraag bij het nieuwsKomende weken vindt een golf aan tweede prikken plaats met coronavaccins. Volgens Bijwerkingencentrum Lareb is de kans op bijwerkingen na een tweede prik met Pfizer/BioNTech of Moderna groter dan na de eerste. Bij AstraZeneca is dat andersom. Hoe kan dat?

15 reacties

 • Steven Hermans

  4 dagen geleden
  Vorige vrijdag heb ik mijn 2de prik van moderna gekregen. We zijn 4 dagen later en ik kan met moeite uit bed geraken. Nog nooit in mijn leven ben ik zo ziek geweest. Koorts, extreem vermoeid. Niets kunnen eten. Ik wou dat ik de tijd kon terug draaien. Ik zou het nooit opnieuw doen.
 • À.J. Derksen

  7 dagen geleden
  Wij kregen de tip om een buisje vitamine c en d te gebruiken 10 dagen voor de tweede prik en we hadden nergens last van . Bij de eerste prik lichte griepverschijnsel
 • Wendy Scholte

  3 weken geleden
  gisteren 2de prik Pfizer gekregen, en ik voel mij vandaag zo ziek en ambetant dat het geen naam heeft, nu nog eens barstende koppijn bij ook om maar van zweetuitbarstingen te zwijgen
 • Jacky mol

  4 weken geleden
  Meneer HENK HARTOG: dus: alle mensen die ziek geworden zijn en zelfs zijn overleden, is ten gevolge van een ongezonde levensstijl? Nou, u durft nogal hoog van de toren te blazen…..toch?
 • Jacky mol

  4 weken geleden
  Nou, meneer KLAAS VAN DIJK: absoluut geen gezwets, wanneer het de bijwerkingen betreft: vooral MODERNA heeft behoorlijk veel bijwerkingen, dus: niet oordelen over mensen die andere ervaringen hebben, okay?