Huisarts Johan de Jonge uit Zwolle: ‘In de praktijk valt het aantal meldingen reuze mee’
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Johan de Jonge uit Zwolle: ‘In de praktijk valt het aantal meldingen reuze mee’ © Frans Paalman

Tweede prik met Pfizer of Moderna veroorzaakt meer bijwerkingen dan de eerste (en dit is waarom)

Vraag bij het nieuwsKomende weken vindt een golf aan tweede prikken plaats met coronavaccins. Volgens Bijwerkingencentrum Lareb is de kans op bijwerkingen na een tweede prik met Pfizer/BioNTech of Moderna groter dan na de eerste. Bij AstraZeneca is dat andersom. Hoe kan dat?

18 reacties

 • christiaan schut

  1 jaar geleden
  I.p.v Ine van Dijk bedoel ik Steven en Wendy en ik vraag me af of de ernstige bijwerkingen zoals zware koortsaanvallen nou eerder voorkomen bij gezonde mensen tussen 35 en 55 jaar.Want ik hoor de 65 plussers helemaal niet over bijwerkingen..Volgens Mw Kant onze oude sociale..vriendin heeft maar 1 procent last van koorts...Nou echt niet dus! Dan ben je directeur van een onderzoeksbureau waarbij je jouw bijwerkingen mag aangeven en jawel alleen online( ook weer 10 min werk!) Echt sociaal ..nee!
 • christiaan schut

  1 jaar geleden
  De berichtgeving van Ine van Dijk is 100 procent identiek met mijn eigen ervaringen.Ik ben zelf 43 jaar redelijk gezond en heb meer dan 20 jaar of zo geen griep gehad maar na de 2e Phizer prik dacht ik dat ik dood ging van de koorts die ik me misschien als kind nog kon herinneren maar dan heftiger! Badend in het zweet en liters vocht verlies en mezelf moeten dwingen om uit bed te gaan en wat te drinken!( zo niet uitgedroogd..) Er wordt helemaal niet door de overheid en ggd aandacht aanbesteed.
 • Ine Van Dijk

  1 jaar geleden
  Voor mij nooit meer een corona vaccinatie,werkelijk nog nooit zo ziek geweest, dagen hondsberoerd in bed en nu na 9 dagen extreme vermoeidheid, had ik die prik maar nooit genomen,niet normaal dit, voor mij nooit meer
 • Steven Hermans

  1 jaar geleden
  Vorige vrijdag heb ik mijn 2de prik van moderna gekregen. We zijn 4 dagen later en ik kan met moeite uit bed geraken. Nog nooit in mijn leven ben ik zo ziek geweest. Koorts, extreem vermoeid. Niets kunnen eten. Ik wou dat ik de tijd kon terug draaien. Ik zou het nooit opnieuw doen.
 • À.J. Derksen

  1 jaar geleden
  Wij kregen de tip om een buisje vitamine c en d te gebruiken 10 dagen voor de tweede prik en we hadden nergens last van . Bij de eerste prik lichte griepverschijnsel