Vorig jaar nam Keolis een verbeter-straat in gebruik om de problemen met de elektrische bussen op te lossen. Nu blijkt dat de Chinese bussenbouwer BYD de problemen niet het hoofd kan bieden: twee voorbeeld-bussen zijn afgekeurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar nam Keolis een verbeter-straat in gebruik om de problemen met de elektrische bussen op te lossen. Nu blijkt dat de Chinese bussenbouwer BYD de problemen niet het hoofd kan bieden: twee voorbeeld-bussen zijn afgekeurd. © Frans Paalman

Ultimatum FNV aan Keolis: eind februari problemen met bussen opgelost of de bussen blijven in de remise

Vakbond FNV stelt een snoeihard ultimatum aan vervoerder Keolis: als de problemen met de 246 elektrische bussen eind februari niet zijn opgelost, dan blijven de bussen in de remise. 

10 reacties

 • Harm Platz Platz

  4 maanden geleden
  @Andre: sideletters is corruptie.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @ B Veerman, mensen zijn nu blij als ze in een dieselauto stappen. Linkse hobby is om te doen alsof op stroom rijden goedkoop is en milieu vriendelijk. Hoeveel stroom is groen? Om het goedkope waanidee in stand te houden moet je wel goedkope bussen kopen.
 • B. Veerman

  4 maanden geleden
  @Andre Eggerding Links hobbyisme? De vrije markteconomie waardoor we nu met het goedkoopste in plaats van het beste product zijn opgezadeld is toch echt een rechtse hobby. Evenals de privatisering van het OV en al die domme aanbestedingstrajecten ook zo rechts zijn als maar kan. Of is het electrische gedeelte je probleem? Er zijn namelijk zat goede electrische bussen te koop, maar dan had kapitalistische meneer Keolis minder winst kunnen maken.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @ Pim, waarschijnlijk is de garantie niet goed geregeld in de aanbesteding.
 • Pim Willemsen

  4 maanden geleden
  FNV doet grootspraak tegen de verkeerde: laat de Chinezen dit maar opknappen, er geldt immers eengarantieperiode? Makkelijk grote woorden gebruiken als vakcentrale, maar dit keer tegen de verkeerde.
 1. Miljoenenvilla van gevallen kantoren-tycoon gaat in de verkoop (en de makelaars staan in de rij)
  PREMIUM
  4

  Miljoenen­vil­la van gevallen kantoren-ty­coon gaat in de verkoop (en de makelaars staan in de rij)

  De gevallen onroerendgoedmagnaat en voormalige kantorenkoning Ger Visser verloor alles en raakt straks ook nog zijn villa in Gorssel kwijt. De woning - waarde anderhalf tot twee miljoen euro - maakt deel uit van de afwikkeling in het faillissement van Visser en zijn Deventer kantorenfirma Eurocommerce. Visser zelf gelooft nog steeds dat het niet zover komt: ,,Ik geef nooit op.”