Vanaf april ook vaccinatiecentra in Deventer, Dalfsen en Kampen
Vanaf 12 april gaat GGD IJsselland ook vanuit Deventer, Dalfsen en Kampen vaccineren. De nieuwe locaties zijn bijna klaar voor gebruik. In Dalfsen en Kampen werkt de GGD nog hard aan de opbouw en inrichting van de ruimtes, de nodige ICT en belettering. Dit is naar verwachting eind maart gereed. Daarna is het wachten op de levering van voldoende vaccins.
De drie nieuwe locaties zijn: Runshopping Centre De Snipperling in Deventer, De Trefkoele+ in Dalfsen en een grote tent naast sporthal De Reeve op het Burgemeester Berghuisplein in Kampen. Daarnaast vaccineert GGD IJsselland al in de bestaande vaccinatielocaties in Zwolle (IJsselhallen) en Hardenberg (Evenementenhal).
Dit betekent dat mensen die hun vaccinatieafspraak willen maken vanaf zaterdag 20 maart de keuze hebben uit vijf locaties. Het vaccineren in Dalfsen, Deventer en Kampen gaat eerst om kleine aantallen, maar die breiden zich volgens de GGD zeer waarschijnlijk snel uit.
Alleen op uitnodiging
Mensen kunnen alleen een afspraak voor een vaccinatie maken als ze aan de beurt zijn. Deze weken gaat het onder meer om mensen tussen de 75 en 80 jaar, van oud naar jong. In de uitnodigingsbrief van het RIVM staan het landelijke telefoonnummer en de website waar mensen hun afspraak kunnen maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM2
Duizenden bedrijven in Oost-Nederland riskeren terugbetaling coronasteun
-
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen. -
PREMIUM
Transitie naar minder vlees gaat ‘veel te langzaam’, waarschuwt Wageningen Universiteit
De stap naar minder vlees eten gaat veel te langzaam. Als we doorgaan zoals we doen, kunnen we de groeiende wereldbevolking niet voeden. ,,We moeten toe naar meer plantaardige eiwitten”, zegt Stacy Pyett van Wageningen University & Research. En de tijd begint te dringen. De overheid zegt wel dat die daar actie op onderneemt. Maar daar blijft het nog te veel bij. -
6 tips
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
Voor het eerst sinds 2013 maken we ons méér zorgen over onze financiële situatie. Dat maakte het CBS vanochtend bekend. Met de hard stijgende prijzen voor het levensonderhoud kun je gemakkelijk in financiële nood raken. ,,Ongemerkt wordt alles duurder en opeens is het geld op.’’ Zes tips om schulden het hoofd te bieden. -
PREMIUM14
Miljoenen voor bedrijf in Raalte: maken zij hét medicijn tegen artrose dankzij lama’s?
Hallo lama, dag artrose! Lama’s lijken een topkandidaat voor een geneesmiddel tegen artrose. Biotech-bedrijf Orthros Medical uit Raalte knutselt aan antilichamen van de camelus glama en is dicht bij een doorbraak. ,,Nou ja, ik wil patiënten niet blij maken met een dode mus. Maar de kansen staan goed”, zegt ceo Robert Jan Lamers.
-
Liveblog
Alcides en Columbia krijgen klop, Rohda Raalte boekt fijne zege en Dalfsen te sterk voor Gomos
-
-
-
Berkum doet uitstekende zaken, SC Genemuiden kan titel vergeten en VVOG moet serieus gaan vrezen
Wilde SC Genemuiden nog een serieuze rol van betekenis spelen in de titelstrijd, dan had het moeten winnen van Eemdijk. Maar de koploper ging er met de overwinning vandoor. VVOG liep eveneens tegen een pijnlijke nederlaag aan en moet alle zeilen bijzetten om degradatie naar de vierde divisie te voorkomen. Daarin deed Berkum juist uitstekende zaken. -
Op deze plekken kun je een elektrische auto beter niet opladen
Het scheelt flink in de portemonnee waar je in ons land je auto oplaadt. In ondergrondse parkeerplaatsen is het altijd duur. Daar ben je gemiddeld 16,8 procent duurder uit dan elders in de gemeente.